You are here:

Situaţie nemaiîntâlnită! Naţionala din Congo a ajuns în play-off-ul pentru Cupa Mondială, dar echipa ar putea să fie descalificată

Situaţie nemaiîntâlnită! Naţionala din Congo a ajuns în play-off-ul pentru Cupa Mondială, dar echipa ar putea să fie descalificată
Comentarii

RD Congo a câştigat, duminică, împotriva celor din Benin, scor 2-0, obţinând astfel calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială.

Naţionala din Congo a ajuns în play-off-ul pentru Cupa Mondială, dar echipa ar putea să fie descalificată

Totuşi, performanţa ar putea să fie anulată de o greşeală a selecţionerului Hector Cuper. După victoria de sâmbătă, Congo a terminat grupa pe primul loc, cu 11 puncte, având cu unul în plus faţă de selecţionata din Benin. Astfel, naţionala din Congo a obţinut calificarea pentru play-off-ul Cupei Mondiale, dar congolezii riscă să piardă meciul la ”masa verde”, după ce selecţionerul ţării a comis o eroare. 

Regulamentul le permite antrenorilor să efectueze 5 schimbări în timpul partidelor, dar toate cele 5 schimbări trebuie efectuate în cel mult 3 întreruperi de joc. Din păcate pentru naţionala din Congo, Hector Cuper a efectuat 4 schimbări şi a întrerupt jocul de 4 ori. După acest episod, schimbarea din minutul 90 îi poate costa pe congolezi calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială. Selecţionerul argentinian care le-a mai pregătit în trecut pe Parma şi pe Inter, a mai efectuat schimbări în minutele 63, 77 şi 84.

Dacă RD Congo va pierde partida la ”masa verde”, Benin va trece pe primul loc în grupă, iar Congo nu se va califica în play-off.  

Afla mai multe despre: congo-africa-cupa mondială 

viewscnt
Articole similare