You are here:

Slovacia - România | Toate indicatoarele ne arată o remiză cu beneficii

Slovacia - România | Toate indicatoarele ne arată o remiză cu beneficii

Echipa națională

Comentarii

Considerate cele mai slabe echipe din grupa E, România şi Slovacia au ajuns să se lupte la Frankfurt pentru primul loc. Ar putea fi, totuşi, o luptă fără răniţi. O remiză le trimite pe amândouă la braţ în optimile de la finală de la Euro.

Interesul, mai presus de orgoliu?

Atât Edi Iordănescu, cât şi selecţionerul slovac, Francesco Calzona, susţin sus şi tare că fiecare echipă va lupta pentru victorie. Sunt declaraţii normale, pe care fiecare antrenor le-ar fi făcut înaintea unui astfel de meci cu o încărcătură uriaşă. Cine va câştiga, are asigurate biletele pentru optimi.

În schimb, echipa care va pierde are şanse mari să fie eliminată. În acest condiţii, dar şi datorită faptului că România şi Slovacia sunt echipe de valorea apropiată, ar trebui să ne aşteptăm la un meci închis, fără prea multe ocazii.

Şi bookmakerii prevăd un astfel de scenariu. La Betano, cota pentru X este 1.98. Chiar dacă pare mică la prima vedere, este pronosticul cel mai bine argumentat pentru această partidă. Şi cotele la goluri au luat o întorsătură uriaşă în ultimele zile. Acum, cine mizează pe un meci echilibrat, cu sub 2.5 goluri, are în faţă cota 1.39 la Betano. 

Cazul ”Euro 2004”

Cu 20 de ani în urmă, Danemarca şi Suedia se aflau într-o postură asemănătoare cu România şi Slovacia de astăzi. Era ultimul meci din grupă, iar cele două ţară nordice aveau nevoie de o remiză în care să marcheze cel puţin câte două goluri pentru a merge în sferturi. Meciul s-a terminat aşa cum trebuia pentru danezi şi suedezi, însă cu un scenariu foarte controversat. Suedezii au marcat golul de 2-2 în minutul 89. La acea vreme, partida a devenit imediat subiect de discuţie pe tot mapamondul. Nimeni n-a reuşit, însă, să demonstreze cu dovezi că a fost vorba de un meci aranjat. 

Echipe probabile:

  • Slovacia: Dubravka; Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko; Kucka, Lobotka, Duda; Schranz, Bozeník, Haraslin
  • România: Niţă; Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu; R. Marin, M. Marin, Stanciu; Man, Drăguş, Mihăilă

Afla mai multe despre: romaniaslovaciaeuro 

viewscnt
Articole similare