Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC în fotbalul românesc! O fostă campioană a Ungariei vrea să joace în Liga 1

ŞOC în fotbalul românesc! O fostă campioană a Ungariei vrea să joace în Liga 1 galerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Club Atletic Oradea, un club de fotbal care a activat în perioada 1910-1963 şi care se poate mândri cu titluri naţionale în două ţări diferite, Ungaria (1944) şi Romania (1949), şi-a propus să scrie o nouă pagină de istorie.

În anul 2017, pe modelul Ripensia Timişoara, mai mulţi iubitori de fotbal s-au hotărât să renască acest club. Din dorinţa de a aduce la lumină performanţele acestui brand, au pornit ideea de a reînfiinţa clubul de fotbal pe principii foarte solide şi prin implicarea comunităţiii locale.

Club Atletic Oradea a pornit din Liga a 5-a, a promovat din primul an în Liga a 4-a, iar în acest sezon e lider detaşat.

Conducerea clubului şi-a propus ca până în 2024 să ajungă în Liga 2 sau de ce nu, chiar mai sus, deoarece au parte de sprijinul autorităţilor din Oradea, care au anunţat deja construirea unui nou stadion în următorii cinci ani. 

Cine este Club Atletic Oradea 

Club Atletic Oradea s-a format în anul 1910, pe vremea când Transilvania era încă parte a Imperiului Austro-Ungar, dar în finalul celui de-Al Doilea Război Mondial a trecut definitiv între graniţele României. A avut timp să câstige căte un titlu, în 1944 sub denumirea de Nagyvarad şi 5 ani mai târziu cu numele de Libertatea Oradea. Clubul a fost dizolvat în anul 1963 de regimul comunist cu motivul că nu este un club tradiţional românesc.

Fotografie din 1944, anul câştigării titlului în Ungaria

Afla mai multe despre: fotbalromaniaungariaclub atletic oradea 

viewscnt
Articole similare