Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şoc în sportul românesc! Maria Boldor a fost depistată dopată. Prima reacţie + Despre ce substanţă este vorba | EXCLUSIV

Şoc în sportul românesc! Maria Boldor a fost depistată dopată. Prima reacţie + Despre ce substanţă este vorba | EXCLUSIV

Breaking News

Comentarii

Maria Boldor (26 de ani), scrimeră legitimată la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv în urma probei A.

Şoc în sportul românesc! Maria Boldor, a fost depistată dopată + Prima reacţie | EXCLUSIV

După Simona Halep, sportul românesc are parte de un nou şoc.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, cu Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui, dar interzisă de WADA (Agenţia Mondială Antidoping) de mai mulţi ani.

În 2022, sportiva din Constanţa a înregistrat 39 de victorii şi a pierdut 11 meciuri. Doar din tenis, Simona a adunat anul acesta 2.253.197 de dolari.

Maria Boldor, bronz la Mondialele din 2022, depistată dopată la proba A

Acum, o altă sportivă trece prin momente grele. Maria Boldor (26 de ani), scrimeră legitimată la CSA Steaua, a fost depistată pozitiv în urma probei A, care i-ar fi fost făcută acasă, scrie ProSport.

Scrimera legitimată la clubul Steaua şi în vârstă de 26 de ani ocupă locul 18 în ierarhia mondială şi primul său rezultat major a fost la CM de anul trecut.

Informaţia a fost confirmat Marius Florea, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, pentru Orange Sport. De asemenea, Orange Sport a aflat substanţa despre care e vorba: Ostarină!

Prima reacţie de la Federaţia Română de Scrimă

”Suntem costernati pentru ca luase medalie la campionatul mondial. DAca confirma la urmatorul campioant mondial, se calfiica la JO. Ea trebuie să facă proba B şi vedem mai departe ce se întâmplă. A fost descoperită cu substanţa Osterină. Ea a zis că nu a luat absolut nimic”, a declarat Marius Florea pentru Orange Sport. 

Conform regulamentului Agenţiei Internaţionale Antidoping, urmează acum să se preleveze şi proba B, iar dacă şi aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.

  • În mai 2016, Lucian Bute a fost şi el prins dopat cu aceeaşi substanţă. 

Afla mai multe despre: maria boldor 

viewscnt
Articole similare