adplus-dvertising
You are here:

ŞOC total. Florin Costea a semnat cu o altă echipă şi a câştigat deja un nou trofeu în carieră. Mutarea surprinzătoare a atacantului

ŞOC total. Florin Costea a semnat cu o altă echipă şi a câştigat deja un nou trofeu în carieră. Mutarea surprinzătoare a atacantuluigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Florin Costea a fost unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga I, iar acum, ajuns la 37 de ani, fostul atacant continuă să impresioneze, de această dată pe terenul de minifotbal.

Florin Costea a avut evoluţii extrem de apreciate la FC Universitatea Craiova, când a marcat 55 de goluri în 125 de meciuri, în perioada 2006-2011, iar performanţele reuşite în tricoul oltenilor i-au adus şi şase prezenţe în tricoul naţionalei României.

Deşi cariera sa nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, Florin Costea încă reprezintă un nume important în fotbalul românesc. Până să devină antrenor, fostul atacant face spectacol pe terenul de minifotbal.

Legitimat la echipa din oraşul său natal, Boromir Vâlcea, Florin Costea a cucerit Supercupa României, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători în drumul către trofeu. În semifinalele competiţiei, fostul atacant a transformat una dintre loviturile de departajare decisive.

În marea finală, Boromir Vâlcea s-a distrat în faţa ardelenilor de la HNH Klausenburg Cluj şi s-a impus cu 4-0, partidă în care Florin Costea a marcat golul al doilea al echipei sale.

Marea finală poate fi urmărită integral AICI.

Florin Costea devine antrenor

Florin Costea a avut un început excelent de carieră, la FC Universitatea Craiova, unde a devenit unul dintre liderii echipei. Adrian Mititelu a avut atunci mai multe oferte din străinătate, dar n-a fost mulţumit de sumele de transfer.

Însă Florin Costea s-a accidentat grav şi de la acel moment nu şi-a mai atins niciodată potenţialul.

În 2011, Costea s-a transferat la FCSB, unde a jucat doar un sezon, apoi a semnat cu Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho SC (Irak), Râmnicu Vâlcea, Şirineasa, FC U Craiova, Atletic Bradu şi Viitorul Dăeşti, în Liga 3.

Departe de fotbalul important din Liga I, Florin Costea vrea să continue în domeniu. Absolvent al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport, fostul internaţional român se pregăteşte intens pentru meseria de antrenor.

Potrivit Liga2.ro, Florin Costea a obţinut media 10 la examenul pentru licenţa C. 

Gabi Mangalagiu, şeful Comisiei Tehnice a AJF Vâlcea, cel care l-a sfătuit pe Florin Costea să se pregătească pentru antrenorat, este de părere că atacantul are şanse mari să-şi facă un nume şi în această meserie.

”Florin Costea a terminat cursurile cu nota 10, asta îi deschide calea spre obţinerea celorlalte licenţe, B si A, pe care Florin vrea să le urmeze.

Părerea mea este că Florin dispune de calităţile pe care un antrenor ar trebui să le aibă şi în plus este şi foarte preocupat de studiu, îşi doreşte să progreseze.

Cred că va avea un viitor frumos în antrenorat şi îi urez multa baftă, mă bucur că eu am fost cel care i-am deschis calea în viitoarea carieră de antrenor”, a declarat Gabi Mangalagiu, citat de Liga2.ro.

viewscnt
Articole similare