Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Soţia unui regizor celebru a minţit că soţul său a fost ucis de o rachetă rusească! Ce s-a întâmplat, de fapt, şi de ce a ascuns adevărul

Soţia unui regizor celebru a minţit că soţul său a fost ucis de o rachetă rusească! Ce s-a întâmplat, de fapt, şi de ce a ascuns adevărul

Diverse

Comentarii

Soţia lui Mantas Kvedaravicius, regizorul lituanian ucis în Ucraina pe 2 aprilie, a fost nevoită să ascundă adevăratul motiv al morţii soţului său, pentru a-l putea repatria.

Regizorul Mantas Kvedaravicius a murit pe 2 aprilie în Ucraina

Regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius, care a fost ucis în Ucraina pe 2 aprilie, a fost capturat şi executat de soldaţii ruşi în oraşul asediat Mariupol, fiind varianta înaintată de portalul 15.min.lt, după ce iniţial s-a raportat că cineastul specializat în drepturile omului ar fi fost ucis de o rachetă rusească. 

Potrivit 15.min.lt, această versiune a morţii lui Kvedaravicius nu a fost contestată până când rămăşiţele sale nu au fost returnate în Lituania. Au ajuns într-o călătorie descrisă de soţia lui ca fiind chinuitoare, cu trupul regizorului într-un sicriu.

Informaţia că regizorul a fost executat nu a fost făcută public, deşi apropiaţii au ştiut adevăratul motiv. Scopul a fost să se asigure că trupul său se poate întoarce în siguranţă la familie, din zona de război.

O examinare criminalistică a rămăşiţelor realizatorului filmului va fi efectuată în Lituania. Dar informaţiile de pe portalul lituanian, care îi citează pe soţia lui Kvedaravicius, Hanna, şi pe martori ucraineni, susţin că directorul fusese răpit de soldaţii ruşi şi ulterior găsit împuşcat.

Unele dintre mărturii susţin că răpitorii erau ceceni, care acţionau sub comanda rusă. Tocmai, biografia lui Kvedaravicius, născut în 1978, indică faptul că unul dintre documentarele sale premiate tratează conflictele politice din Cecenia. Teza sa de doctorat de la Cambridge vorbeşte şi despre încălcări ale drepturilor omului în acea regiune a Rusiei.

 

Afla mai multe despre: mantas kvedaravicius 

viewscnt
Articole similare