You are here:

Southgate, primul selecţioner din istorie cu două finale de EURO pierdute: "Jucătorii mei au fost absolut incredibili"

Southgate, primul selecţioner din istorie cu două finale de EURO pierdute: "Jucătorii mei au fost absolut incredibili"
Comentarii

Anglia a pierdut o nouă finală la Campionatul European, după cea de acum trei ani cedată în faţa Italiei.

"Cred că Spania a fost cea mai bună echipă a turneului. Noi nu am ţinut destul de bine mingea, dar am fost în joc până în ultimele zece minute. Sunt devastat pentru toată lumea, serios. Jucătorii au fost absolut incredibili, sunt atât de mândru de ceea ce au făcut", a spus Southgate.

Spania - Anglia 2-1

Selecţionata Spaniei a câştigat EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după ce a învins Anglia în finală, cu scorul de 2-1 (0-0).

Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obţinute în 1964, 2008 şi 2012.

Nico Williams (47) şi Mikel Oyarzabal (87) au marcat pentru ''La Roja'', în timp ce golul englezilor a fost reuşit de Cole Palmer (73).

Spania a reuşit să câştige toate meciurile de la acest turneu final, trecând pe rând de Croaţia (3-0), Italia (1-0) şi Albania (1-0), în grupă, a învins Georgia (4-1) în optimi, Germania (2-1, după prelungiri) în sferturi, Franţa (2-1) în semifinale şi Anglia (2-1) în finală.

Adolescentul spaniol Lamine Yamal a scris istorie devenind cel mai tânăr jucător care a jucat la EURO, în meciul cu Croaţia (3-0), la 16 ani şi 338 de zile. Apoi a devenit cel mai tânăr marcator într-o semifinală, 24 de zile mai târziu, iar duminică a devenit cel mai tânăr jucător care dispută şi câştigă o finală, la 17 ani şi o zi.

Anglia a pierdut a doua sa finală la rând, după ce în urmă cu trei ani, la Londra, a fost învinsă de Italia la loviturile de departajare.

Gareth Southgate a devenit al treilea antrenor care a jucat două finale de EURO, după germanii Helmut Schoen şi Berti Vogts.

Afla mai multe despre: southgate 

viewscnt
Articole similare