You are here:

Spania, favorita campionilor români de la tenis de masă! "Au jucat incredibil tot turneul. Normal ţineam cu România şi Portugalia"

Spania, favorita campionilor români de la tenis de masă! "Au jucat incredibil tot turneul. Normal ţineam cu România şi Portugalia"

Sporturi

Comentarii

Componenţii echipelor de tenis de masă luptă pentru medalii la Europene, dar duminică le vor ţine pumnii ibericilor în finala EURO 2024.

România e gata să scrie noi pagini de istorie la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă care au început la Malmo, în Suedia. În paralel cu meciurile lor, tricolorii vor sta cu ochii şi pe finala Campionatului European de fotbal. Spania e favorita tuturor!

”Sincer, ţin cu Spania. Au jucat incredibil tot turneul. Normal ţineam cu România şi Portugalia, dar au pierdut din păcate şi sper să câştige Spania”, a declarat Iulian Chiriţa, component al lotului naţional de tenis de masă, pentru Sportsnet.ro

Mare amator de fotbal şi de tenis, Andrei Istrate va avea un weekend plin, dacă programul îi va permite. Nu doar că este finala de la EURO, dar vine şi cea de la Wimbledon.

„M-am uitat şi la Campionatul European, şi la Spania - Franţa. Din păcate favoritul meu a pierdut. Cu toate acestea mă voi uita în continuare şi sper să câştige Spania în momentul asta. Vă zic eu că din toată echipa noastră toată lumea ţinea cu Portugalia. Eu mai ţineam şi cu Germania. Dar acum Spania e singura care produce un fotbal la acest European şi sperăm să câştige cei care merită”, spune Andrei Istrate, component al lotului naţional de tenis de masă .

El are şi câţiva favoriţi pentru acordarea titlului de MVP la EURO.

„Olandezul Gakpo şi spaniolilor Williams şi Yamal, Rodri. De la englezi nu mi-a plăcut niciunul, poate Bellingham pentru foarfeca aia, dar aş merge pe Gakpo, Williams şi Yamal”, recunoaşte Andrei Istrate. 

În ceea ce priveşte tenisul, el ştie sigur cine nu vrea să câştige: Novak Djokovic.

„Sper să nu câştige Nole, asta pot să vă zic de pe acum. Alcaraz sau Medvedev sper să câştige şi unul din ei va câştiga”, a adăugat Andrei Istrate. Antrenorul lotului masculin, Mădălin Ionaşcu, a promis că va urmări finala împreună cu jucătorii săi, dacă programul o va permite.

„Încă nu ştim exact cum vor fi meciurile. Dacă timpul ne va permite, ne vom uita. Avem şi avantajul că meciul e la ora 21.00 acolo, deci sunt şanse să-l vedem împreună”. 

Darius Movileanu şi-a făcut o freză nouă special pentru această competiţie. E convins că-i va purta noroc.

„Am fost cu colegul de dublu, Dragoş Bujor, şi am zis să ne facem amândoi o freză la fel şi eu zic că o să fie norocoasă”, a spus Darius Movileanu, component al lotului naţional de tenis de masă.

Şi Bianca Mei-Roşu şi-a făcut bucle special pentru Europene.

„Vreau să ajung cât mai frumoasă acolo şi de asemenea să fie o competiţie cât mai frumoasă”, spune Bianca Mei-Roşu, componentă a lotului naţional de tenis de masă.

Dacă în România aproape toată ţara e sub cod roşu de caniculă, în Suedia, la Malmo, vremea e mult mai uşor de suportat, spre marea bucurie a românilor.

„Nu sunt mare fan căldură şi chiar mă bucur că mergem acolo să jucăm, e un pic mai răcoare”, a recunoscut Iulian Chiriţa, component al lotului naţional de tenis de masă.

„E o bucurie, m-am uitat pe vreme şi maxima e undeva la 25 de grade”, a declarat Mădălin Ionaşcu, antrenorul lotului naţional de juniori.

Pentru Andrei Istrate, această ediţie a Campionatelor Europene e ultima în calitate de junior. Speră să nu aibă emoţii.

„O să încerc să nu mă gândesc la aşa ceva pentru că emoţiile astea nu fac altceva decât să-mi afecteze mie jocul, dar cu siguranţă mă voi bucura şi voi încerca să aduc cât mai multe medalii acasă”, mai spune Andrei Istrate.

Multiplu campion european, Andrei e obişnuit să dea autografe, aşa că şi-a exersat o semnătură.

„Am semnătura mea, cu toate că mamei mele nu-i place. I-am spus, mamă e o semnătură uşoară şi d-asta o las pe asta şi nu o schimb". 

Afla mai multe despre: tenis de masaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare