You are here:

Spania petrece! Yamal şi autogolul lui Kounde au dus naţionala iberică în finala EURO 2024. Franţa pleacă acasă, deşi a început perfect

Spania petrece! Yamal şi autogolul lui Kounde au dus naţionala iberică în finala EURO 2024. Franţa pleacă acasă, deşi a început perfectgalerie foto

EURO

Comentarii

Spania şi Franţa s-au întâlnit în prima semifinală de la EURO 2024, de la ora 22:00, pe Allianz Arena din Munchen. Naţionala iberică a reuşit să se califice în finala Campionatului European, deşi a fost condusă din minutul 8.

Spania - Franţa 2-1 (Yamal 21, Kounde a.g. 25 / Kolo Muani 8)

Spania, care a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012, s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), în timp ce pentru Franţa a punctat Kolo Muani (9).

În finala programată duminică la Berlin, Spania va întâlni învingătoarea meciului dintre Anglia şi Ţările de Jos.

Echipele de start:

  • Spania: U. Simon - J. Navas, Nacho, Laporte, Cucurella -  D. Olmo, Rodri, F. Ruiz - L. Yamal, Morata, N. Williams
  • Rezerve: Raya, Remiro, Vivian, Merino, Joselu, Ferran Torres, Grimaldo, Álex Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Fermín López, Pérez
  • Franţa: Maignan - Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez - Kante, Tchouameni, Rabiot - Dembele, Kolo Muani, Mbappe
  • Rezerve: Samba, Areola, Pavard, Mendy, Camavinga, Griezmann, Giroud, M. Thuram, Zaïre-Emery, Fofana, Coman, Clauss, Konaté, Barcola

Min. 90+5 Finalul meciului! Spania este în finala EURO 2024, după ce a închis meciul de la Munchen. 

Min. 81 Yamal a vrut să repete execuţia de la primul gol, însă a tras plasat puţin peste poartă. 

Min. 76 Hernandez trage peste poartă din marginea careului. 

Min. 63 Ocazie pentru Franţa! Upamecano reia cu capul pe lângă poartă dintr-un corner. 

Min. 46 A început repriza secundă. 

Min. 45+2 Pauză!

Min. 25 GOOOOOL Spania! Dramatism la Munchen. Navas a centrat de pe partea dreaptă, mingea a fost respinsă doar până la Olmo, care a tras la a doua bară pentru 2-1. Kounde a fost trecut cu autogol, după ce a atins mingea. 

Min. 21 GOOOOOL Spania! Reuşită fabuloasă. Yamal a tras din poziţie centrală, de la 25 de metri, iar mingea a lovit bara şi a intrat în poartă pentru 1-1. 

Min. 19 Mbappe pătrunde în careul advers, iar mingea trimisă de el spre poartă e deviată decisiv în afara spaţiului porţii.

Min. 8 GOOOOOL Franţa! Mbappe a centrat ideal din partea stângă, iar Kolo Muani a reluat pentru 1-0 cu capul. 

Min. 1 A început meciul Allianz Arena din Munchen. 


Spania, favorita specialiştor la câştigarea turneului final graţie prestaţiilor excelente, dă piept cu Franţa în al 37-lea episod din acest clasic european. Ibericii au mai multe victorii (16), faţa de 13 ale naţionalei din Hexagon, în timp ce şapte dispute s-au încheiat la egaliate.

În sferturi, Spania s-a impus în extra time în faţa Germaniei, însă ibericii au plătit scump calificarea. Carvajal şi Le Normand vor rata duelul cu Franţa din cauza suspendărilor, iar Pedri s-a accidentat grav şi va fi indisponibil o lună.

De cealaltă parte, Franţa s-a impus în precedentul meci la penalty-uri contra Portugaliei.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: spaniafranţaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare