Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | EHF a prezentat-o pe ”urmaşa” Cristinei Neagu - Diana Lixăndroiu: ”O voi depăşi pe Cristina!” | VIDEO

SPECIAL | EHF a prezentat-o pe ”urmaşa” Cristinei Neagu - Diana Lixăndroiu: ”O voi depăşi pe Cristina!” | VIDEO

Handbal

Comentarii

EHF consideră că handbalul românesc a găsit-o pe urmaşa Cristinei Neagu, în persoana Dianei Lixăndroiu, o jucătoare ce evoluează pe acelaşi post precum starul de la CSM Bucureşti - inter stânga.

Echipa naţională feminină de handbal U19 a pus capăt unei secete de 16 ani fără medalie la Campionatele Europene, câştigând bronzul, acasă, în luna iulie a acestui an.

Diana Lixăndroiu, noul star al handbalului românesc

Una dintre principalele jucătoare ale României a fost Diana Lixăndroiu. Specialiştii îşi amintesc cu siguranţă de ea încă de la Europeanul U17, din 2021, când a înscris 42 de goluri.

  • Diana Lixăndroiu este legitimată la CSM Slatina!

De data aceasta, Lixăndroiu a ridicat ştacheta şi a reuşit nu mai puţin de 51 de goluri pentru naţionala României, fiind motorul echipei în drumul către medaliile de bronz.

Idolul său, aşa cum era normal, este Cristina Neagu - de patru ori considerată cea mai valoroasă jucătoare a lumii!

Handbalul a vedenit mai mult decât un sport pentru mine când am auzit de Cristian neagu. Cred că asta a fost prin 2015, când a câştigat pentru a doua oară premiul pentru cea mai bună jucătoare din lume.

De atunci le-am spus tuturor că o voi depăşi pe Cristina: `Uită-te la mine, voi fi mai bună decât ea`. Asta m-a motivat în fiecare zi, să devin din ce în ce mai bună”, a declarat Lixăndroiu, în documentarul realizat de EHF.

De asemenea, Diana a explicat cât de importantă a fost Cristina Neagu în parcursul său de până acum, cât de mult a ajutat-o să-şi îmbunătăţească jocul.

Cristina m-a ajutat foarte mult la nivel individual pentru că am avut şansa să vorbescu cu ea despre multe lucruri şi am observat cum se comportă în preajma celorlalte fete.

Toată lumea o respectă şi are o personalitate grozavă. Ştie cum să se comporte şi cum să-şi menţină nivelul de energie ridicat. De asemenea, ştie cum să unească echipa.

Ori de câte ori este Cristina prin preajmă, toată lumea zâmbeşte, toată lumea discută. Îi pasă foarte mult de coeziunea grupului şi sper ca într-o zi să ajung să pot face şi eu aceleaşi lucruri pe care le face ea pentru echipa naţională a României”, a conchis Diana.

Specialiştii handbalului european sunt cu ochii pe Diana Lixăndroiu şi pe progresul său din următorii ani, deoarece este considerată una dintre cele mai talentate tinere jucătoare, cu un potenţial extrem de mare de creştere.

Afla mai multe despre: diana lixandroiucristina neaguehf 

viewscnt
Articole similare