Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | Kevin De Bruyne: abandonat de familia adoptivă, înşelat de iubită, trădat de Mourinho! Dramele prin care a trecut starul de la Manchester City

SPECIAL | Kevin De Bruyne: abandonat de familia adoptivă, înşelat de iubită, trădat de Mourinho! Dramele prin care a trecut starul de la Manchester Citygalerie foto

Fotbal

Comentarii

De cele mai multe ori, privim cu jind la vieţilor superstarurilor din fotbal şi ne gândim: `Oare de ce noi nu am ajuns acolo? Ce, eu nu puteam să dau cu piciorul într-o minge?`.

Ei bine, în spatele fiecărei poveşti de succes stă o muncă titanică, clădită pe foarte multă suferinţă care a servit drept combustibil în cele mai dificile momente, când drumul părea fără de ieşire

Rare sunt situaţiile în care starurile au dus o viaţă de huzur şi doar talentul i-a propulsat pe cele mai înalte culmi ale succesului. De obicei, cea mai mare motivaţie este foamea, şi la propriu, şi la figurat.

Mijlocaşul belgian al celor de la Manchester City, Kevin De Bruyne (32 de ani), a avut o viaţă extrem agitată. Un drum pe care nu mulţi ar fi apucat. Şi totuşi, dacă ar fi făcut-o, ar fi abandonat totul înaintea de a ajunge la nivelul lui Kevin - considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi din istoria fotbalului.

Kevin De Bruyne a fost abandonat de familia adoptivă

Kevin De Bruyne s-a născut pe 28 iunie 1991, la Drongen, în Belgia, şi mai are o soră, pe Stefania.

Mama sa, Anna, este belgiancă, dar născută în Burundi. Anna a copilărit între Anglia, Burundi şi Coasta de Fildeş, unde mama sa, bunica lui Kevin, avea mai multe afaceri în domeniul petrolului.

Kevin a recunoscut că mergea des în vacanţă la Londra, acolo unde se stabilise bunica sa: "Obişnuiam să mergem în fiecare an de Crăciun şi în timpul vacanţelor şcolare. Este a doua mea casă", a spus De Bruyne la momentul mutării sale la Chelsea în 2012.

Tatăl lui Kevin, Herwig, este un om de afaceri din Drongen (Belgia), locul unde avea să se stabilească, la ani distanţă, alături de Anna, şi unde avea să se nască Kevin.

Poate părea, la prima vedere, o viaţă foarte liniştită pentru Kevin, în care nu i-a lipsit nimic, însă nu a fost aşa.

Mijlocaşul a făcut primii paşi în fotbal la doar 4 ani, în oraşul natal Drongen (Gent). După doi ani în care a demonstrat reale calităţi, Kevin a făcut pasul către principala formaţie din oraş, KAA Gent.

În vara lui 2005, la doar 14 ani, Kevin De Bruyne a primit oportunitatea de a se muta la una dintre cele mai puternice academii de fotbal din Europa, la Genk.

Acesta avea să fie începutul maturizării lui Kevin. Una dureroasă, în care avea să înveţe că lumea nu este aşa cum o percepea.

Schimbarea de mediu era una majoră. Familia, prinsă cu activităţile de business, nu era dispusă să se mute din oraş pentru a-i uşura situaţia băiatului. Aşa că părinţii l-au lăsat singur la Genk, la 150 de kilometri distanţă.

În plus, îl plasează pe Kevin la o familie adoptivă, care ar fi trebuit să aibă grijă de el, cel mai probabil contracost, până când fotbalistul s-ar fi pus pe picioarele sale.

Nu avea să se întâmple aşa. Imediat după completarea primului an alături de Genk, Kevin avea să primească o veste care îl va urmări tot restul vieţii.

Cum era vacanţă, Kevin s-a întors în vizită la familia sa naturală. ”Abia aşteptăm să te întorci, distracţie plăcută!”, îi transmitea familia adoptivă. Teatru ieftin.

Şi-a găsit mama naturală în lacrimi:

  • Kevin: ”Cine a murit, mamă? Ce s-a întâmplat?”. Mi-a spus cuvintele care, probabil, mi-au modelat întreaga viaţă”.
  • Mama: ”Familia adoptivă nu te mai vrea acolo.
  • Kevin: ”Ce? De ce?”.
  • Mama: ”Din cauza a cine eşti. Au zis că eşti prea liniştit. Nu pot să interacţioneze cu tine. Au spus că eşti prea dificil”.

Kevin a trecut foarte greu peste acest moment. A simţit cum ”îi fuge pământul de sub picioare”, într-un moment de plină dezvoltare personală. Cu toate acestea, a strâns din dinţi şi şi-a făcut o promisiune:

A fost o problemă uriaşă pentru cariera mea, pentru că nu mai eram un mic star sau ceva de genul. Brusc, clubul credea că sunt o problemă. Mi-au informat părinţii că nu vor să mai plătească pentru o altă familie adoptivă.

Am şutat mingea în gard ore în şir şi îmi amintesc că am spus cu voce tare: Totul o să fie bine. În două luni, o să fiu la prima echipă. Indiferent ce se întâmplă, eu nu mă întorc acasă înfrânt”.

Imediat după vacanţa de vară, Kevin s-a întors la Genk şi a jucat precum un om care are ceva de demonstrat:

Mi-amintesc exact momentul în care s-a schimbat totul. Era într-o seară de vineri. Am început meciul de pe bancă. Când am intrat în repriza a doua, am înnebunit. Am marcat cinci goluri într-o repriză”.

La câţiva ani distanţă, când devenea clar faptul că mijlocaşul este un superstar în devenire, familia adoptivă a încercat să-şi prezinte scuze. Însă, durerea încă rămăsese prezentă în sufletul fotbalistului.

Într-o zi, părinţii adoptivi au apărut la club, iar femeia a venit spre mine şi mi-a spus că totul a fost o mare neînţelegere şi că şi-ar dori să mă întorc. `Poţi sta cu noi în weekend-uri`.

Poate ar fi trebuite să privesc momentul cu amuzament, dar nu am putut deloc să fac asta. Mă răniseră cu adevărat, aşa că le-am spus: `Nu. M-aţi aruncat la gunoi. Acum, că îmi merge bine, mă vreţi înapoi?`. La final, ar fi trebuit doar să le mulţumesc. Acea experienţă a fost combustibil pentru cariera mea”.

Kevin De Bruyne avea să debuteze la prima echipă a lui Genk pe 9 mai 2009, într-o înfrângere cu Charleroi, în deplasare, scor 0-3.

Aveau să urmeze alte 112 meciuri, cu 17 goluri şi 36 de pase decisive, până în vara lui 2012, când avea să ajungă la Chelsea, în schimbul a 8.000.000 de euro.

  • Trei trofee avea să câştige alături de Genk: titlul în 2010/2011, Cupa Belgiei în 2009 şi Supercupa Belgiei în 2011/2012.

Iubita l-a înşelat cu prietenul său, Thibaut Courtois

În 2012, Kevin De Bruyne avea să fie înşelat de iubita sa, Caroline Lijnen, cu unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, colegul său din echipa naţională a Belgiei, Thibaut Courtois.

Întreaga poveste a ieşit la suprafaţă în 2014, însă cei doi jucători nu şi-au mai vorbit niciodată din acel moment, chiar dacă au continuat să împartă vestiarul la echipa naţională.

În 2022, când tensiunile au atins cote maxime în vestiarul Belgiei, la Cupa Mondială din Belgia, presa de la Bruxelles a reconfirmat zvonurile cu privire la ”răceala” cu care se tratează cei doi jucători.

Dar ce s-a întâmplat mai exact? Iată varianta Carolinei Lijnen, într-un interviu amplu, pentru Story Magazine, care a făcut furori la acea vreme:

În vara lui 2012, Kevin mi-a spus că a avut o aventură cu una dintre prietenele mele. L-am pus să aleagă: eu sau ea. Eram pregătită să-i acord o şansă, dar relaţia noastră nu a mai fost deloc la fel, după aceea.

M-am dus la Madrid - Kevin credea că o astfel de călătorie mi-ar prinde bine, iar acolo s-a întâmplat ceva ce nu trebuia să se întâmple niciodată.

Accept asta, dar eu şi Kevin u mai eram în aceeaşi relaţie, plus că am găsit mângâiere în braţele lui Thibaut. În acea seară, Thibaut mi-a oferit ceea nu am primit în trei ani de relaţie de la Kevin.

Cu Thibaut puteam vorbi despre orice, plus că mi-a pregătit o cină delicioasă. Kevin nu a făcut niciodată asta pentru mine”.

În schimb, Kevin De Bruyne a preferat să păstreze tăcerea în legătură cu această întâmplare. A explicat un singur amănunt, în cartea sa autobiografia sa:

Chiar dacă nici acum nu-mi vine să cred ce-a făcut Thibaut, continuăm să lucrăm împreună în mod profesionist.

Antrenorul m-a întrebat dacă ar trebui să-l scoată afară din echipă. Nu cred că aveam dreptul să spun că nu mai poate juca pentru echipa naţională pentru greşeala făcută. Desigur, rămâne un portar foarte bune. Aşa că am spus că poate rămâne”.

Jose Mourinho i-a arătat ”uşa”

În vara lui 2013, Kevin De Bruyne şi-a terminat sezonul de împrumut din Germania, de la Werder Bremen, unde s-a descurcat foarte bine şi s-a întors la clubul de care aparţinea, Chelsea.

S-a întors în Anglia, sub comanda portughezului Jose Mourinho. După doar câteva săptămâni, belgianul a mers şi i-a transmis lusitanului că dacă nu-l joacă, măcar să-l lase să plece.

”The Special One” a ”comis-o” în stilul caracteristic şi s-a descotorosit extrem de uşor de Kevin, care, la doi ani distanţă, avea să fie transferat de rivala Manchester City, unde a devenit o legendă.

Iată cum a povestit Jose Mourinho relaţia sa cu Kevin De Bruyne, din acea perioadă:

Am fost în pregătire, în Indonezia, Thailanda şi Kevin era promis unei echipe germane, sub formă de împrumut. Eu le-am spus celor din club: `Nu, nu vreau să-l trimit împrumut. Vreau să fie cu mine`. A rămas cu mine şi a începutul sezonul de Premier League în primul 11. După aceea, am jucat Supercupa Europei, la Praga, contra lui Bayern Munchen, şi nu a jucat deloc.

A doua zi a venit şi ne-a spus că vrea să plece. Am jucat al doilea meci al sezonului din Premier League, contra lui Manchester United, pe Old Trafford, şi am terminat 0-0. A fost pe bancă şi a jucat câteva minute, dar nu a fost suficient pentru el. Aşa că a vrut să plece.

Când eşti la Chelsea şi vrei să pleci, poţi să pleci pentru că mereu va veni altcineva în locul tău. Erau doar nişte copii (n.r. - el şi Salah) care nu puteau aştepta, iar carierele lor demonstrează că aveau dreptate, dar nu era din cauza mea. Probabil vor spune unii că eu i-am forţat să plece, dar nu a fost vorba despre aşa ceva în cazul lor.

Kevin De Bruyne avea să bifeze nouă meciuri la Chelsea în sezonul 2013/2014, iar în iarnă era vândut definitiv în Germania la Wolfsburg.

22.000.000 de euro le-a plătit Wolfsburg celor de la Chelsea, în schimbul lui Kevin De Bruyne, jucător adus de englezi în schimbul a 8.000.000 de euro.

 

Kevin De Bruyne, legenda de la Manchester City

Kevin a stat la Wolfsburg doar un an şi jumătate. Timp în care a adunat 73 de meciuri, 20 de goluri şi 37 de pase decisive pentru nemţi, dar şi două trofee: Cupa Germaniei în sezonul 2014/2015, dar şi Supercupa Germaniei în 2015/2016.

După Supercupa Germaniei, Kevin De Bruyne a fost transferat la Manchester City, în schimbul unei sume uriaşe: 76.000.000 de euro!

Iar din acel moment, totul este istorie: belgianul a bifat 368 de meciuri în toate competiţiile, cu 98 de goluri şi 165 de pase decisive.

În acelaşi timp, a câştiga 17 trofee cu ”Cetăţenii”: cinci titluri în Premier League (2017/2018, 2018/2019, 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023), două Cupe ale Angliei (2019 şi 2023), cinci Cupe ale Ligii Angliei (2016, 2018, 2019, 2020, 2021), două Supercupe ale Angliei (2019 şi 2020), o Ligă a Campionilor (2022/2023), o Supercupă a Europei (2022/2023) şi o Cupă Mondială a Cluburilor (2024)

  • În 2018, Kevin a obţinut medalia de bronz cu naţionala Belgiei, la Cupa Mondială din Rusia.

Totul e-n regulă şi pe plan sentimental

Introvertitul Kevin De Bruyne a reuşit să treacă peste toate piedicile întâmpinate în drumul său. Chiar şi peste cele care i-au atins sufletul într-un mod brutal.

În 2017, după trei ani de relaţie, Kevin a decis să-şi unească destinele cu Michele Lacroix, alături de care are în prezent trei copii: Mason Milian - 8 ani, Rome - 6 ani şi Suri - 4 ani.

Michele, care este cu doi ani mai mică decât Kevin, preferă să-şi ţină viaţa privată departe de lumina reflectoarelor, permiţându-i starului de la City să strălucească pe gazon, fără alte îngrijorări.

Michele este văzută foarte des la meciurile lui Kevin, alături de copii, gest care demonstrează afecţiunea şi încrederea necondiţionată pe care o are în partenerul său de viaţă.

Kevin şi Michele se cunoşteau din perioada adolescenţei, când s-au întâlnit prima dată în Genk. Kevin era doar un puşti visător, în timp ce Michele îşi efectua studiile.

Au rămas prieteni, iar timpul s-a scurs în direcţii total opuse. Până la un moment dat. Unul dintre prietenii lui Kevin i-a scris Michelei, de pe contul fotbalistului, iar cei doi au reluat legătura de prietenie.

În 2017, cuplul şi-a sărbătorit nunta într-o ceremonie privată, înconjuraţi doar de prietenii apropiaţi şi familie. Această bornă a marcat un nou capitol în viaţa lor, subliniind angajamentul şi dragostea lor reciprocă.â

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: kevin de bruynecaroline lijnenthibaut courtoismichele lacroixmourinho,  

viewscnt
Articole similare