Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | Mai valoroşi, mai tineri, mai "tricolori". Steliştii au cifrele, CFR-ul îl are pe Petrescu

SPECIAL | Mai valoroşi, mai tineri, mai "tricolori". Steliştii au cifrele, CFR-ul îl are pe Petrescu

FCSB

Comentarii

Dan Petrescu a înviat atmosfera la Cluj, dar steliştii sunt cei care reuşesc să aprindă Gruia. S-au dat toate biletele pentru CFR-FCSB, iar derby-ul Ligii I se anunţă mai spectaculos ca niciodată

A fost cod de furtună la Bucureşti, dar vijelia are loc abia azi, de la 21:00, la Cluj. CFR şi FCSB se întâlnesc, în direct la Telekom Sport, într-o partidă care are de toate: nume grele în teren, nume importante pe bancă, rivalitate şi tradiţie. E războiul la titlu defalcat într-o bătălie pentru orgoliu şi supremaţie.

Ambele echipe au transferat fantastic în vară, iar mizele sunt clare: titlul şi sacii de bani din Liga Campionilor! Diferenţele, evident, se vor face pe teren, dar până la ora jocului avem în faţă câteva date care nu pot fi ignorate.

"Bursucul", în avantaj faţă de Nick

Înainte să trecem la cifre şi bani, să ne oprim puţin la oamenii care "ghidonează" mersul celor două garnituri. Avantajul suprem al CFR-ului constă în Dan Petrescu. Tehnicianul are trei trofee cucerite de pe margine, iar cel mai important este, în mod sigur, titlul adus la Urziceni. Până la 49 de ani, "Bursucul" a antrenat 11 echipe şi chiar dacă a bifat perioade scurte la Wisla Cracovia, Al Arabi sau ASA Tg. Mureş, prinde o medie generală de un an pe formaţie.

De cealaltă parte, Nicolae Dică e la debut. Desigur, a pregătit-o pe SCM Piteşti şi a promovat-o din Liga a 3-a în Liga a 2-a, însă acum e la prima aventură în Liga I. Şi ce aventură. Are probleme serioase în a ţine vestiarul în frâu, dar e în continuare susţinut de patron. Vine cu tinereţea şi dorinţa de a demonstra, dar încă mai are multe de învăţat.

Într-o lume a fotbalului în care finanţele contează tot mai mult, CFR şi FCSB domină clar Liga I. Clujenii au adus mulţi jucători liberi de contract, însă oferă salarii de până la 25.000 de euro pe lună. De cealaltă parte, steliştii au investit sume importante pentru aducerile lui Budescu, Benzar, Nedelcu, Florinel Coman şi bifează un buget de peste 12,5 milioane de euro în acest sezon.

CFR < FCSB

16,8 milioane vs 27,05 milioane. Roş-albaştrii sunt în faţă la cota de piaţă a lotului şi mai au câteva plusuri importante. Trupa lui Dică este mai tânără (medie de vârstă de 26,3 ani), oferă mai mulţi jucători la echipele naţionale (CFR-1 / FCSB-7) şi au mai mulţi români în lot (CFR are 12 străini, în timp ce FCSB are doar 6).

BOLI vs. ALIBEC

Kevin Boli şi Denis Alibec sunt cei mai scumpi jucători ai celor două formaţii. Apărătorul adus de clujeni de la Viitorul e cotat la 1,5 milioane de euro de transfermarkt, în timp ce Alibec valorează 3 milioane de euro.

Afla mai multe despre: fcsbsteauacfrliga 1,  

viewscnt
Articole similare