You are here:

Spitalizat din cauza unei maladii rare, Olsson a revenit acasă după şase luni. Fostul jucător al lui Arsenal şi Anderlecht nu renunţă şi vrea să revină în fotbalul profesionist

Spitalizat din cauza unei maladii rare, Olsson a revenit acasă după şase luni. Fostul jucător al lui Arsenal şi Anderlecht nu renunţă şi vrea să revină în fotbalul profesionist
Comentarii

Mijlocaşul suedez Kristoffer Olsson, care a fost spitalizat în februarie cu o boală inflamatorie rară a vaselor cerebrale, a anunţat pe Instagram că a fost externat după şase luni de tratament.

La 20 februarie, internaţionalul clubului danez FC Midtjylland (FCM) şi-a pierdut cunoştinţa la domiciliu înainte de a fi transferat la Spitalul Universitar Aarhus, unde a fost conectat la un aparat de respiraţie artificială.

O lună mai târziu, el a fost internat într-un centru de reabilitare.

Testele au arătat că acesta suferea de mai multe cheaguri de sânge la nivelul creierului care i-au provocat pierderea vorbirii şi a funcţiilor motorii. „Şase luni mai târziu, m-am întors acasă”, a scris el luni seară pe Instagram, la o fotografie care îl arată stând în picioare cu valize.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani, care şi-a recăpătat vorbirea şi funcţiile motorii la mijlocul lunii aprilie, declarase în primăvară că intenţionează să joace din nou la nivel profesionist. Nici el şi nici clubul său nu au publicat un calendar al revenirii sale.

Când Midtjylland a câştigat campionatul Danemarcei la sfârşitul lunii mai, el a sosit pe teren cu trofeul într-o maşinuţă de golf, în aplauzele publicului.

Originar din Norrköping, în estul Suediei, şi tată al unui copil, Olsson a debutat pentru clubul londonez Arsenal în 2013. El a continuat să joace pentru Midtjylland şi AIK (Stockholm) înainte de a trece la Krasnodar (Rusia) şi Anderlecht (Belgia).

În vara anului 2023, el a revenit la FC Midtjylland.

Afla mai multe despre: arsenal 

viewscnt
Articole similare