adplus-dvertising
You are here:

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Beijing, avertizaţi să nu vorbească despre problemele legate de drepturile omului

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Beijing, avertizaţi să nu vorbească despre problemele legate de drepturile omului

Jocurile olimpice

Comentarii

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice şi la Jocurile Paralimpice de la Beijing riscă sancţiuni dacă au o atitudine împotriva spiritului competiţiei sau împotriva regulilor din China, a avertizat un oficial, potrivit bbc.com.

Acest avertisment vine după ce Human Rights Watch a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă pentru sportivi luarea de atitudine la JO. Sportivilor li s-a cerut să tacă în ceea ce priveşte problemele drepturilor omului, deoarece ei “nu vor fi protejaţi” acolo.

Jocurile Olimpice vor începe la 4 februarie, iar Jocurile Paralimpice sunt programate să înceapă la 4 martie.

China a fost acuzată de genocid împotriva uigurilor, acuzaţie pe care a respins-o în mod repetat.

“Orice exprimare conformă spiritului olimpic sunt sigur că va fi protejată şi orice conmportament sau discurs împotriva spiritului olimpic, îm special împotriva legilor şi regulilor din China va face obiectul unei anumite pedepse”, a declarat Yang Shu, director general adjunct al Departamentului de Relaţii Internaţionale al Beijing 2022.

Yang a sugerat că o posibilă sancţiune ar fi anularea acreditării pentru sportiv.

Vara trecută, Comitetul Internaţional Olimpic a relaxat regulile cu privire la protestele sportivilor, permiţându-le competitorilor să îşi exprime opiniile la conferinţele de presă. Singurele interzise au fost manifestările politice.

viewscnt
Articole similare