Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadion nou pentru FCSB. Anunţ oficial. Gigi Becali mută echipa pe o arenă de 37 de milioane de euro

Stadion nou pentru FCSB. Anunţ oficial. Gigi Becali mută echipa pe o arenă de 37 de milioane de euro

Superliga

Comentarii

FCSB a trimis o solicitare pentru a-şi schimba arena. Gigi Becali vrea să mute echipa pe noul stadion Arcul de Triumf, lucru confirmat de Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului. Noul stadion a costat nu mai puţin de 37 de milioane de euro.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat că noua arenă Arcul de Triumf poate fi închiriată de orice echipă. Novak a mai dezvăluit că a primit deja o solicitare, care a venit de la FCSB.

Stadion nou pentru FCSB. ”Avem o solicitare de la domnul Argăseală”

Începând cu 31 martie, FCSB nu va mai putea juca pe National Arena. Cel mai mare stadion al ţării se va închide, deoarece trebuie amenajat pentru EURO 2020. Cei de la FCSB au căutat soluţii şi cea mai la îndemână a fost stadionul Arcul de Triumf.

Arena de 8.155 de locuri este gata, a fost deja recepţionată şi Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a confirmat oficial că a primit o solicitare de închiriere de la FCSB: ”Avem solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere, e singura solicitare de până acum”, a spus Eduard Novak.

Stadionul Arcul de Triumf a costat nu mai puţin de 36,9 milioane de euro, are 8.155 de locuri şi este de categorie UEFA 4, ceea ce înseamnă că poate găzdui meciuri internaţionale.

Eduard Novak vrea să închirieze stadionul Arcul de Triumf. FCSB, prima echipă care şi-a manifestat interesul

În această perioadă există un conflict între MTS şi Federaţia Română de Rugby. Până să fie reconstruit, stadionul Arcul de Triumf a fost folosit pentru meciurile de rugby. Însă Eduard Novak vrea să amortizeze investiţia prin închirierea arenei şi pentru alte echipe sau pentru evenimente care nu au legătură cu sportul.

”Investiţia realizată a înzecit valoarea stadionului Arcul de Triumf, care s-a transformat dintr-un simplu stadion într-un centru sportiv complex. A devenit, astfel, un obiectiv nou, complet diferit de cel iniţial.

Nu poate fi acceptată ipoteza ca o persoană juridică de drept privat, respectiv o singură federaţie sportivă, să încerce să forţeze primirea dreptului unic de folosinţă gratuită asupra acestui centru sportiv şi să obţină venituri de pe urma sa. O astfel de situaţie ar fi profund nedreaptă faţă de contribuabilii români şi faţă de celelalte sporturi”, se arată în comunicatul Ministerului Tineretului şi Sportului.

În acelaşi timp, Ministerul Tineretului şi Sportului, în proprietatea căruia se află stadionul de 37 de milioane de euro, a garantat că rugby-ul va avea în continuare prioritate pe noua arenă Arcul de Triumf. Totuşi, Eduard Novak a anunţat oficial că arena poate fi închiriată şi de alte echipe şi FCSB este primul club care a făcut o solicitare în acest sens.

De asemenea, cei de la Rapid au anunţat şi ei că intenţionează să se mute pe Arcul de Triumf, până când stadionul lor va fi gata, însă până acum nu au făcut nicio solicitare oficială.

Afla mai multe despre: arcul de triumf 

viewscnt
Articole similare