Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua Bucureşti, în Liga 1? Vasile Dîncu: "Poţi face repede o modificare legislativă. Este o decizie importantă pentru club"

Steaua Bucureşti, în Liga 1? Vasile Dîncu: "Poţi face repede o modificare legislativă. Este o decizie importantă pentru club"

Liga 2

Comentarii

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost întrebat despre modificarea Legii Sportului, prin care Stelei Bucureşti i s-ar permite eligibilitatea promovării în Liga 1.

Vasile Dîncu, despre cazul Stelei Bucureşti

Vasile Dîncu le-a dat replica finanţatorului FCSB, Gigi Becali, şi fotbalistului Florin Tănase în ceea ce priveşte stadionul Steaua. Becali a anunţat că face demersuri ca FCSB să joace meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a play-off-ului, pe arena din Ghencea.

În cadrul discuţiei cu presa, Vasile Dîncu a fost întrebat şi despre un alt subiect sensibil: Steaua Bucureşti, în Liga 1. 

Momentan, "militarii" nu au drept de promovare. Aflată pe loc de baraj pentru promovarea în Liga 1, Steaua Bucureşti a aflat că Legea Sportului ar putea fi modificată uşor.

"Aceasta este o decizie importantă pentru clubul Steaua. Ţine de proiectul şi managementul unui proiect de fotbal. Poţi face repede o modificare legislativă, însă nu e foarte simplu să ai şi performanţă. Nu-ţi asigură şi performanţa.

Cred că atunci când clubul va fi pregătit, din perspectiva bugetului, a lotului de jucători, să atace titlul în România, atunci se va lua decizia ca această echipă să participe în Liga 1.

Mi se pare anormal, aberant ca o echipă care participă la o competiţie să nu aibă şanse să câştige competiţia dintr-o chestiune organizatorică. Nu poţi juca în afară de concurs, în timp ce ceilalţi vizează să fie campioni. Deci eu zic că Steaua va promova în Liga 1 şi se va bate la titlu.

Eu sunt pentru ca Steaua să revină în fotbalul românesc, aşa cum ar fi fost normal să fie, nu să fi plecat din fotbalul românesc", a declarat Vasile Dâncu.

De asemenea, ministrul a fost întrebat despre posibilitatea privatizării echipei de fotbal de la CSA. 

"În legile actuale există posibilitatea unui parteneriat public-privat. Armata nu-şi poate permite orice partener privat, dar, prin lege, se poate face acest lucru. Există şi posibilitatea ca Steaua să se reorganizeze ca un club de fotbal profesionist, aşa cum cere legislaţia noastră. Aş vrea să văd că performanţa o ia înaintea deciziilor", a mai spus ministrul Apărării, Vasile Dâncu. 

 

Afla mai multe despre: steaua bucurestisteaua bucuresti liga 1legea sportului 

viewscnt
Alte articole
Articole similare