Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua, cel mai mare salt în clasamentul academiilor din România. Ce loc ocupă şi pe ce poziţie se află FCSB. Farul, din nou pe primul loc

Steaua, cel mai mare salt în clasamentul academiilor din România. Ce loc ocupă şi pe ce poziţie se află FCSB. Farul, din nou pe primul locgalerie foto

Special

Comentarii

Steaua a reuşit cel mai mare salt în clasamentul academiilor făcut de FRF. Primele 24 de echipe în acest clasament joacă în Liga Elitelor.

Una dintre direcţiile anunţate de oficialii Stelei este dezvoltarea unei academii care să fie printre cele mai puternice din România. Acest lucru se vede şi în clasamentul academiilor pe anul 2021, unde clubul din Ghencea a făcut cel mai mare salt.

Dacă în urmă cu un an dosarul de clasificare a academiilor a fost tratat cu superficialitate, în 2021 echipa formată din George Ogăraru - Iulian Miu şi juristul Florin Băbău au reuşit să obţină un punctaj mult mai bun, care a propulsat academia Stelei până pe locul 13.

Steaua, salt uriaş în clasamentul academiilor din România

În 2020, academia Stelei reuşea să strângă doar 17,5 puncte şi se clasa abia pe locul 61, din 69. În urmă cu un an, dosarul de clasificare a academiilor a fost preluat de Iulian Miu, care, ajutat George Ogăraru şi de juristul Florin Băbău, a reuşit să redreseze situaţia.

Cei 3 au lucrat intens la dosarul de clasificare a academiilor, pe anul 2021, şi Steaua a înregistrat cel mai mare salt din acest top: de pe locul 61 până pe locul 13. În acest an, academia Stelei a adunat 79,54 puncte, faţă de 17,5, cât acumulase în urmă cu un an.

Cele 7 domenii şi ponderea lor la total (100%). Fiecare academie poate obţine maximum 100 de puncte:

  • STRATEGIE ŞI FILOZOFIE 10,4 %
  • ECHIPE ŞI JUCĂTORI 12,6%
  • STAFF TEHNIC 19,7%
  • STAFF SUPORT 7,1%
  • ANTRENAMENTE ŞI MECIURI 9,6%
  • INFRASTRUCTURĂ ŞI FACILITĂŢI 20,3%
  • REZULTATE 20,3%

Academiile care au urcat cel mai mult în clasament faţă de 2020: CSA Steaua (+62,34 puncte), CSM Ploieşti (+47,3 puncte) şi LPS Viitorul Piteşti (+31,09 puncte).

Farul Constanţa, cea mai puternică academie. FCSB este pe locul 2

Şi în acest an, cele mai bune condiţii au fost la Farul Constanţa, fostă Viitorul. Echipa lui Gică Hagi a reuşit să strângă nu mai puţin de 96,11 puncte, din 100 posibile. Pe locul 2 se află academia FCSB-ului, la fel ca în urmă cu un an, cu un punctaj de 90,25.

Podiumul este completat de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, care este în creştere de la an la an. În 2020, academia Csikszereda ocupa locul 5, acum a prins podiumul.

O scădere semnificativă a fost la Dinamo. În 2020, academia echipei din Ştefan cel Mare era pe locul 3 în topul făcut de FRF. În 2021, academia lui Dinamo a picat până pe poziţia a 9-a.

Clubul din Liga 1 cu cea mai slabă academie este FCU Craiova, locul 57, cu 24,1 puncte, însă este primul an în care echipa lui Adrian Mititelu participă la această clasificare făcută de FRF.

Clasamentul Academiilor pe 2021. Topul complet poate fi văzut pe frf.ro.

Afla mai multe despre: clasament frf 

viewscnt
Articole similare