Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stranierii au făcut-o campioană pe CFR anul trecut. Cum ar fi arătat clasamentul fără golurile lor şi cine ar fi câştigat titlul în Liga 1

Stranierii au făcut-o campioană pe CFR anul trecut. Cum ar fi arătat clasamentul fără golurile lor şi cine ar fi câştigat titlul în Liga 1galerie foto

Superliga

Comentarii

Site-ul de specialitate transfermarkt.com contabilizează într-un clasament separat, în mai multe campionate din Europa, rezultatele obţinute doar pe baza reuşitelor jucătorilor orginiari din ţara în al cărui campionat joacă.

Un astfel de clasament efectuat şi pentru Liga 1 dezvăluie faptul că CFR Cluj, campioana României în sezonul trecut sub comanda lui Dan Petrescu ar fi terminat sezonul regulat doar pe locul 5. 

Înainte să între în play-off, dacă s-ar fi luat în calcul doar reuşitele jucătorilor români, FCSB ar fi terminat prima cu 52 de puncte, în timp ce Astra şi Universitatea Craiova ar fi terminat pe locurile 2, respectiv 3.

Surpriza ar fi venit de la FC Botoşani, care anul trecut ar fi terminat sezonul regulat pe locul 4, înaintea CFR-ului, care cu 42 de puncte era clasată pe 5. Asta înseamnă că formaţia clujeană ar fi intrat în play-off la o distanţă de 10 lungimi de undă de FCSB, care s-ar fi transformat în 5 puncte diferenţă. Un handicap pentru clujeni a fost faptul că Ţucudean a marcat în sezonul trecut şi pentru Viitorul Constanţa, în timp ce Alexandru Ioniţă II a reuşit 10 goluri pentru Astra şi doar 1 la CFR Cluj.

Clujenii au terminat în realitate sezonul cu 59 de puncte, la patru puncte în faţa FCSB-ului, clasată pe poziţia secundă. Craiova s-a clasat a treia, iar Astra abia pe locul 5.

Clasament golgheteri ediţia 2017-2018:

Harlem Gnohere (FCSB - 31 meciuri), George Ţucudean (Viitorul / CFR Cluj - 34 meciuri) - 15 goluri
Paul Batin (Concordia - 33 meciuri) - 13 goluri (trei din penalty).
Alexandru Mitriţă (CS U Craiova - 31 meciuri) - 12 goluri (două din penalty).
Alexandru Băluţă (CS U Craiova - 30 meciuri) - 11 goluri.
Gustavo Vagenin (CS U Craiova - 32 meciuri) - 11 goluri (patru din penalty).
Alexandru Ioniţă II (Astra / CFR Cluj - 29 meciuri) - 11 goluri (10 pentru Astra, unu pentru CFR; patru goluri din penalty, toate pentru Astra).
Mihai Roman I (FC Botoşani - 33 jocuri) - 11 goluri (trei din penalty).

Cum se prezintă situaţia în sezonul 2018/2019

Transfermarkt păstrează un clasament de acest tip, la zi, şi pentru sezonul în curs. Din nou, FCSB ar fi prima cu 36 de puncte, urmată de FC Viitorul cu 30 şi Universitatea Craiova cu 25 de puncte.

Dinamo Bucureşti ar fi pe locul 11, iar Sepsi Sfântu Gheorghe abia pe 15. FC Voluntari ar fi şi în acest context ultima clasată.

Harlem Gnohere este cel mai bun marcator străin din prima ligă în actualul sezon competiţional cu 11 goluri. El este urmat de Elvir Koljic de la Universitatea Craiova cu 10 reuşite şi de Ibrahima Tandia (Sepsi) cu 8 goluri. Totuşi, golurile lui Gnohere nu au ajutat atât de mult formaţia lui Dică. FCSB are mulţi marcatori români, printre care Florinel Coman (7 goluri), Florin Tănase (6 goluri) şi Denis Man (6 goluri).

Cei mai buni marcatori români din Liga 1 sunt Geroge Ţucudean (CFR Cluj, 13 goluri), Alexandru Mitrita (U Craiova 13 goluri) şi Ianis Hagi (Viitorul, 7 goluri).

Clasamentele realizate de transfermarkt au un caracter fictiv şi nu includ autogolurile. De altfel, site-ul amintit face precizarea: "Acesta este clasamentul competiţiei dacă s-ar lua în considerare doar golurile marcate de jucătorii de aceeaşi naţionalitate cu cea a campionatului respectiv. Autogolurile nu sunt luate în calcul. Tabelul este unul fictiv"
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cfr cluj. liga 1clasament 

viewscnt
Articole similare