Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

STUDIU | Adevărata pierdere suferită de FCSB când a rămas fără marcă şi fără nume. Ce au demonstrat psihologii

STUDIU | Adevărata pierdere suferită de FCSB când a rămas fără marcă şi fără nume. Ce au demonstrat psihologii

Superliga

Comentarii

Fanii din galerie pot îmbunătăţi performanţele jucătorilor cu până la 8%, se arată într-un studiu făcut de unul dintre sponsorii Ligii Campionilor. Discuţia este interesantă pentru Liga 1, unde galeriile sunt pe cale de dispariţie.

Ultraşii din galerie pot îmbunătăţi performanţele jucătorilor, este concluzia unui studiu realizat de Mastercard, unul dintre sponsorii Ligii Campionilor. Cercetătorii au demonstrat că fanii care şi-au arătat susţinerea prin cântece, tricouri, bannere, steaguri şi mesaje au ridicat randamentul jucătorilor cu până la 8%. Caracteristicile enumerate în studiu sunt specifice suporterilor din galerii.

De asemenea, tot în studiu se arată că fanii care-şi încurajează favoriţii prin cântece, dar fără steaguri, banner, etc, îmbunătăţesc performanţele jucătorilor cu până la 7%. Procentul poate urca destul de mult dacă atmosfera din jurul echipei este optimistă. Studiul arată că fanii care zâmbesc, sunt încrezători, plin de speranţă, mândri şi fericiţi pot urca randamentul jucătorilor cu până la 12%.

Studiul a fost făcut în contextul în care finalistele Ligii Campionilor - Real Madrid şi Liverpool - se bucură de o masă impresionantă de susţinători.

”Tristeţea” din Liga 1

În România, galeriile sunt pe cale de dispariţie, fenomen la care s-a ajuns odată cu desfiinţarea sau retrogradarea echipelor de tradiţie. Doar CS U Craiova, Dinamo, CFR Cluj şi parţial FCSB se bucură de susţinere din peluze. Ultima a pierdut însă extrem de mult la acest capitol după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a interzis să mai folosească marca şi denumirea de Steaua.

În acel moment, suporterii din galerie au refuzat să se mai prezinte la meciuri, în semn de protest faţă de conducerea FCSB-ului, care a abordat cu multă lejeritate problema mărcii. Drept urmare, FCSB are în continuare foarte mulţi susţinători, dar care rareori fac spectacole în tribune.

De altfel, după CSA Steaua - Academia Rapid - meci la care au asistat în jur de 36.000 de suporteri, Gigi Becali a recunoscut că FCSB-ului îi lipseşte galeria: ”Cu o asemenea galerie, aş bate-o pe CFR de la vestiare, n-ar mai avea nicio şansă Dan Petrescu”.

 

Afla mai multe despre: liga 1galeriesteauafcsb 

viewscnt
Articole similare