You are here:

SUA, campioană la Paris şi la baschet feminin! Sabrina Ionescu, aur la debutul olimpic

SUA, campioană la Paris şi la baschet feminin! Sabrina Ionescu, aur la debutul olimpic

Jocurile olimpice

Comentarii

Naţionala Statelor Unite ale Americii a câştigat aurul olimpic şi la feminin în faţa Franţei exact ca în finala masculină. Sabrina Ionescu (26 de ani) a reuşit să ia medalia de aur la debutul olimpic.

SUA a luat aurul olimpic şi la baschet feminin. La naţionala Statelor Unite a jucat şi Sabrina Ionescu

Naţionala de baschet feminin a SUA a câştigat, duminică, al 10-lea titlu olimpic din palmares, în faţa Franţei, scor 67-66 (45-43), în Paris Bercy Arena. La masculin s-au întâlnit aceleaşi adversare, echipa SUA fiind de asemenea învingătoare.

Pentru SUA a jucat şi Sabrina Ionescu (WNBA – New York Liberty), care şi-a consemnat debutul olimpic, după ce a devenit campioană mondială în 2022 cu formaţia nord-americană.

În semifinale, SUA au învins Australia, cu 85-69, iar Franţa a depăşit Belgia, cu 81-75, după prelungiri. A fost o premieră în turneul olimpic de baschet pentru Franţa, care a jucat ambele finale ale turneului.

Medalia de bronz a revenit, tot duminică, naţionalei Australiei, scor 85-81 (37-36), cu Belgia.

Cu titlul de la Paris, echipa SUA a ajuns la 10 medalii de aur, începând cu anul 1984. Supremaţia SUA a fost întreruptă doar în 1992, când au obţinut medalia de bronz.

La masculin, echipa SUA a câştigat, sâmbătă, al 17-lea titlu olimpic, după finala cu Franţa, scor 98-87. Bronzul olimpic a revenit Serbiei, după 93-83 cu Germania.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicebaschetsabrina ionescu 

viewscnt
Articole similare