Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SUA pregăteşte ”Dream Team-ul” pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Nu vor lipsi James, Curry sau Durant

SUA pregăteşte ”Dream Team-ul” pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Nu vor lipsi James, Curry sau Durant

Baschet

Comentarii

Statele Unite ale Americii intenţionează să alinieze un "Dream Team" la turneul masculin de baschet al Jocurilor Olimpice de la Paris, din vara anului viitor, din care să facă parte superstarurile LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, informează AFP.

Această "echipă de vis" s-ar ridica cu siguranţă la nivelul "Dream Team"-ului original, de la JO din 1992, desfăşurate la Barcelona, unde americanii au fost conduşi către aurul olimpic de legendarii Michael Jordan şi Magic Johnson.

SUA, cu James, Curry şi Durant la Paris?

Cu "Regele" LeBron James în rolul de lider, marile vedete din NBA s-ar putea înghesui să facă parte din echipa americană, în vederea câştigării celui de-al cincilea titlu olimpic consecutiv, anul viitor.

"Am discutat despre această oportunitate cu cei din jurul meu şi, dacă totul decurge conform planului, vreau să iau parte, este singurul lucru pe care nu l-am făcut niciodată", a asigurat Stephen Curry (35 de ani), liderul echipei Golden State Warrios şi cvadruplu campion al NBA.

Declaraţiile de intenţie faţă de "Team USA" au venit una după alta luni, după ce majoritatea echipelor din NBA au organizat ziua dedicată mass-media în acelaşi timp.

"Văd, de asemenea, oportunitatea ca echipa SUA să-şi reafirme dominaţia internaţională", a adăugat Curry.

Statele Unite vin după o campanie eşuată la Cupa Mondială de baschet disputată în Asia, unde echipa s-a clasat pe un dezamăgitor loc patru, însă fără vedetele sale.

Aflat la final de carieră, LeBron James (38 de ani) şi-a reafirmat luni interesul pentru competiţia olimpică şi a ţinut să dea asigurări în privinţa condiţiei sale fizice, după un sezon lung în NBA.

"Având în vedere calitatea jucătorilor pe care i-am putea avea, nu cred că ar fi un efort fizic prea mare. Nu ar trebui să fac prea multe. Puţine recuperări, pase, apărare, să blochezi câteva aruncări...", a spus "King James", după ce în primăvară a generat o serie de întrebări cu privire la viitorul carierei sale.

"Am fost în comunicare", a răspuns simplu LeBron James când a fost întrebat despre rolul său în "recrutarea" jucătorilor pentru Paris-2024.

Cu patru titluri de campion al NBA în palmares, LeBron James a condus deja echipa Statelor Unite la cucerirea aurului olimpic în 2008 şi 2012, două ediţii ale Jocurilor în care echipa sa a fost comparată cu un "Dream Team", avându-i alături pe Kobe Bryant sau Carmelo Anthony.

"Voi juca la Jocurile Olimpice de anul viitor", a afirmat la rândul său Kevin Durant, prezent deja în 2012, ca şi în 2016 şi 2021. Starul lui Phoenix Suns ar putea viza al patrulea său titlu olimpic, un record pentru baschetul american masculin.

Kawhi Leonard, Devin Booker, Jaylen Brown, Donovan Mitchell şi Anthony Davis s-au exprimat de asemenea luni, suficient pentru a atrage o selecţie înspăimântătoare pentru viitorii adversari.

"Ştiu că 'Bron' (LeBron James) este activ în crearea unei echipe grozave, dar mai întâi vom vedea cum mă simt fizic', a spus Paul George.

Pentru postul de pivot, misterul rămâne în ceea ce priveşte intenţiile lui Joel Embiid, MVP-ul ultimului sezon regulat.

Starul echipei Philadelphia Sixers, cu trei paşapoarte (Camerun, Franţa, Statele Unite), şi-a reiterat luni intenţia de a participa la Jocurile Olimpice şi a promis că va alege între cele trei ţări "în următoarele zile", pentru a pune astfel capăt unui lung suspans.

Afla mai multe despre: lebrom jamesstephen currykevin durantjocurile olimpiceparis 

viewscnt
Articole similare