Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suedia e campioană europeană! Nordicii au învins Spania la ultima fază a meciului. Spectacol în finalele Campionatului European de handbal masculin | VIDEO

Suedia e campioană europeană! Nordicii au învins Spania la ultima fază a meciului. Spectacol în finalele Campionatului European de handbal masculin | VIDEO

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal masculin a Suediei a câştigat duminică, la Budapesta, finala Campionatului European, în faţa Spaniei, scor 27-26 (12-13). Din lotul ibericilor a făcut parte şi extrema Eduardo Gurbindo Martinez, de la Dinamo Bucureşti.

Campionatul European de handbal masculin, pe Telekom Sport

UPDATE Suedia a învins Spania în finala Campionatului European de handbal masculin! Cele două naţionale au jucat de la egal la egal până în ultimul minut al meciului. Suedia a avut ultimul atac, iar cu câteva secunde înainte de final nordicii au obţinut o lovitură de la şapte metri. 

Suedia a înscris la ultima fază a finalei şi a primit titlul de campioană europeană. 

Medalia de bronz, tot duminică, după prelungiri, a revenit campioanei mondiale Danemarca, echipă care a dispus în finala mică de campioana olimpică Franţa, scor 35-32 (13-14, 29-29).

Înaintea finalelor pentru medalii, EHF a anunţat All Atar Team: MVP - Jim Gottfridsson (Suedia, centru), cel mai bun portar: Viktor Hallgrímsson (Islanda), extremă stânga: Milos Vujovic (Muntenegru), inter stânga: Mikkel Hansen (Danemarca), centru: Luc Steins (Olanda), inter dreapta: Mathias Gidsel (Danemarca), extremă dreapta: Aleix Gómez (Spania), pivot: Johannes Golla (Germania), cel mai bun apărător: Oscar Bergendahl (Suedia).


Vineri au avut loc semifinalele la Campionatul European de handbal masculin. Primul meci s-a încheiat cu victoria Spaniei, scor 29-25 (13-14), cu Danemarca. Campioana olimpică Franţa a ratat însă finala, după ce a fost învinsă la limită de Suedia, scor 34-33 (17-14), în cea de-a doua semifinală.

Duminică, la Budapesta, pentru medaliile de bronz au jucat Danemarca şi Franţa, iar meciul transmis de Telekom Sport a fost dramatic.  La finalul primelor 60 de minute, scorul a fost egal, 29-29.  În primele şapte minute şi jumătate din prelungiri, francezii nu au marcat decât un gol, în timp ce danezii au făcut o demonstraţie de forţă pe faza de atac şi au închis partida cu 35-32. 

De cealaltă parte, Spania şi Suedia dispută finala Campionatului European din 2022, pe Telekom Sport 2, duminică, de la 19:00.

România a ratat încă o calificare la un turneul final, iar ultima sa participare a fost în 1996. La ediţia din 2022, singurii reprezentanţi ai României au fost desemnaţi  arbitrii Bogdan Stark şi Romeo Ştefan.

Afla mai multe despre: campionatul european de handbal masculin 

viewscnt
Articole similare