Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suma colosală pe care Hagi o investeşte într-un proiect unic în lume: "Nimeni nu mai face asta". "Regele", la ora dezvăluirilor

Suma colosală pe care Hagi o investeşte într-un proiect unic în lume: "Nimeni nu mai face asta". "Regele", la ora dezvăluirilor

Farul Constanța

Comentarii

În urmă cu 13 ani, Gheorghe Hagi a demarat cel mai important proiect din fotbalul românesc la nivel de copii şi juniori.

După înfiinţarea academiei de fotbal, de la Ovidiu, "Regele" a investit serios şi în construcţia unei echipe de seniori. FC Viitorul a luat naştere rapid, iar în primii zece ani de existenţă a cucerit tot ce se putea în fotbalul românesc.

Mai întâi, echipa lui Gheorghe Hagi a luat campionatul, în 2017, apoi, doi ani mai târziu, şi-a trecut în palmares şi Cupa şi Supercupa României. În vara anului trecut, "Regele" a mai dat o lovitură importantă.

FC Viitorul a devenit Farul Constanţa, iar planurile clubului au trecut la următorul nivel. Cu un parcurs excelent în Superligă, unde este lider autoritar, Farul se poate mândri cu o echipă plină de fotbalişti crescuţi în propria academie şi cu tineri de mare perspectivă care pot face oricând pasul către fotbalul important din Europa.

Astfel, Gheorghe Hagi a dezvăluit că rezultatele echipei sale nu sunt întâmplătoare, "Regele" investind 30% din bugetul anual al clubului în academia de copii şi juniori de la Ovidiu.

"Clubul are o identitate foarte bună, o identitate bazată pe centrul de copii şi juniori. Investim foarte mult în acest centru, chiar 30% din buget dăm direct către copii şi juniori.

E o sumă foarte importantă, nu cred că există un club din lume care să bage atât de mulţi bani la copii şi juniori. Din lume, reţineţi" , a declarat Gheorghe Hagi.

Pentru actuala stagiune, bugetul Farului este de 7 milioane de euro. Astfel, din declaraţiile finanţatorului, 2,1 milioane de euro au ajuns la centrul de copii şi juniori.

Iar declaraţiile lui Hagi au şi acoperire. Spre exemplu, în anul fiscal 2020, Viitorul (n.r. actuala Farul Constanţa) a avut venituri totale de 7,29 milioane de euro şi cheltuieli de 7,13 milioane de euro.

Afla mai multe despre: hagi 

viewscnt
Articole similare