adplus-dvertising
You are here:

Şumudică şi-a dat acordul! Malatya a ofertat vedeta protejată de Gigi Becali. Transfer incredibil în Turcia

Şumudică şi-a dat acordul! Malatya a ofertat vedeta protejată de Gigi Becali. Transfer incredibil în Turcia

Stranieri

Comentarii

Obişnuit să aibă cel puţin un fotbalist român la cluburile din străinătate pe care le antrenează, Marius Şumudică e pe cale să-şi aducă primul compatriot la Yeni Malatyaspor. Conducerea ultimei clasate din Super Lig a trimis propunerea de împrumut a unui internaţional român.

Marius Şumudică aduce primul fotbalist român la Yeni Malatyaspor

După sezoanele bune petrecute în Turcia, Marius Şumudică se află într-un moment greu. Fostul campion al României cu Astra e pe ultimul loc şi fuge de retrogradarea în liga secundă, după ce a preluat echipa în octombrie 2021. 

Până în perioada de transferuri din iarnă, principalul a cerut, în mai multe rânduri, transferuri, pentru a salva situaţia şi încă se bucură de sprijinul şefilor lui Yeni Malatyaspor. În ultimele săptămâni au ajuns Zeffane, Dicko, Donsah, Ozer, Campi şi Azubuike, iar acum un fotbalist român este dorit la codaşa din Turcia. 

Sporx.com anunţă că Yeni Malatyaspor a lansat spre Galatasaray oferta pentru mijlocaşul Olimpiu Moruţan. Posibila trecere a ex-jucătorului de la FCSB, de la multipla campioană, la echipa lui Marius Şumudică, se discută de mai multe zile, dar acum s-a trecut la acţiune. 

Yeni Malatyaspor nu doreşte să-l transfere definitiv pe Olimpiu Moruţan şi îl vrea sub formă de împrumut până la finalul sezonului, ca să contribuie la îndeplinirea obiectivului: salvarea de la retrogradare. 

Acum, Marius Şumudică aşteaptă răspunsul care va veni de la Istanbul. Presa turcă susţine că decizia e la noul antrenor al lui Galatasaray, Domènec Torrent, care, în ultimul meci, l-a introdus titular pe Alexandru Cicâldău, în timp ce Olimpiu Moruţan a intrat în repriza secundă, semn că statutul său la echipă nu s-a schimbat. 

Moruţan nu revine la FCSB în această iarnă

Transferul lui Olimpiu Moruţan în Turcia a stârnit controverse atât în România, cât şi la Istanbul. Preşedintele lui Galatasaray, Burak Elmas, a fost contrat de oficiali ai clubului, din cauza sumelor cheltuite la începutul sezonului, în timp ce Gigi Becali şi Valeriu Iftime s-au revoltat, tot din cauza aspectului financiar. 

Momentan, revenirea la FCSB a vedetei protejate de Gigi Becali este exclusă, conform impresarului lui Olimpiu Moruţan. 

Cei doi români de la Galatasaray au parte de critici, iar ultimul intrat pe lista contestatarilor este comentatorul turc Güntekin Onay. 

"Moruţan şi Cicâldău, care au fost transferaţi cu fast, nu sunt la nivelul lui Galatasaray. În special Moruţan, care poate juca doar la U19 cu acest fizic. Acest lot nu are calitatea de a se lupta pentru campionat", a susţinut jurnalistul.

viewscnt
Articole similare