Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Super lovitura lui Gigi Becali! FCSB a adus unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga 1: "Nu mă aşteptam!"

Super lovitura lui Gigi Becali! FCSB a adus unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga 1: "Nu mă aşteptam!"galerie foto

FCSB

Comentarii

Gabriel Simion se pregăteşte de revenirea la FCSB. Mijlocaşul împrumutat la Astra pare o mare surpriză, dar este de fapt unul dintre cei mai constanţi jucători din Liga 1.

Polivalent, curajos, sigur pe el şi versatil, Gabriel Simion poate fi marea surpriză a campaniei de transferuri de la FCSB. Fotbalistul este sub contract cu gruparea patronată de Gigi Becali, astfel că mutarea depinde doar de oficialii formaţiei roş-albastre.

Transfer important pentru Gabriel Simion. Mijlocaşul poate rămâne din acest sezon la FCSB! Gigi Becali s-a declarat surprins de prestaţiile sale

Mijlocaşul pe care FCSB l-a tot împrumutat în Liga 1 a crescut enorm în ultimele două sezoane şi s-a transformat într-unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din campionat. 2.309 minute a evoluat Gabriel Simion în stagiune recent încheiată, fără să marcheze sau să paseze decisiv. Dar, evoluţiile sale au fost extrem de apreciate, iar cota mijlocaşului a cunoscut o pantă ascendentă.

Crescut de FCSB, Simion a fost nevoit să plece sub formă de împrumut la echipe ca Academica Clinceni, Juventus Bucureşti sau Dunărea Călăraşi. La Astra Giurgiu el a ajuns anul trecut, în iulie, moment în care cota sa de piaţă era de 350 de mii de euro. Între timp, datorită evoluţiilor sale, Simion este evaluat acum la 850 de mii de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Semn că fotbalistul născut pe 22 mai 1998 şi-a făcut excelent treaba.

La numai 22 de ani, Simion măsoară 1.77 metri, iar ochiul de expert al managerul FCSB-ului, Mihai Stoica, are în continuare încredere în el. Chiar şi Gigi Becali a recunoscut recent: ”Surpriză mare! Cică e foarte bun jucător, nu mă aşteptam”, a declarat în vară patronul FCSB.

Simion joacă de regulă mijlocaş defensiv, dar la nevoie poate coborî şi ca apărător central sau dreapta. Iar situaţia de la FCSB îl avantajează enorm. Dragoş Nedelcu este mai mult accidentat, iar statistic vorbind, evoluţiile sale din stagiunea recent încheiată sunt peste cele ale lui Ovidiu Popescu.

Faptul că poate evolua şi ca fundaş central, dar şi ca fundaş dreapta, zone unde Toni Petrea a detectat deja probleme serioase, reprezintă un avantaj pentru Gabriel Simion şi un argument în plus pentru revenirea sa la FCSB!

În playoff-ul Ligii 1, Gabriel Simion a evoluat în 7 partide şi a încasat un singur cartonaş galben. Joacă foarte curat, este inteligent, se plasează bine şi îşi foloseşte excelent corpul în duelurile unu contra unu. Versatilitatea sa a fost remarcată în cadrul unui emisiuni de la Telekom Sport şi de fostul expert al postului nostru de televiziune, Basarab Panduru.

Întrebat despre revenirea la FCSB, Gabriel Simion a explicat pentru Telekom Sport că acest lucru se va întâmpla în vară: ”Nu pot să vorbesc despre FCSB, eu sunt aici până în vară, voi da totul aici pentru Astra, vreau să terminăm în primele trei locuri”, a declarat el într-un interviu acordat pentru Telekom Sport în februarie.

Fotbalistul se află în vârful carierei, din punct de vedere al cotei de piaţă, după ce a trecut, tot sub formă de împrumut, pe la Academica Clinceni (în Liga 1), Daco-Getica, Dunărea Călăraşi şi Astra Giurgiu (toate în Liga 1).

Gabriel Simion nu a jucat niciun meci pentru FCSB în campionat încă, dar are deja 57 de meciuri jucate în Liga 1, pentru celelalte echipe la care a activat. În Liga 2, a evoluat în 18 partide pentru Academica.

Afla mai multe despre: gigi becaligabriel simion 

viewscnt
Articole similare