Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Superstiţia ciudată a lui Vlad Remzing! Campionul are succes dacă-l înţeapă albina înainte de cursă: "Ştiu că e foarte bine"

Superstiţia ciudată a lui Vlad Remzing! Campionul are succes dacă-l înţeapă albina înainte de cursă: "Ştiu că e foarte bine"

Sporturi

Comentarii

La Gala Triatonului Românesc, Vlad Remzing a fost desemnat cel mai bun sportiv la categoria sub 23 de ani.

Campionul care are succes dacă-l înţeapă albina înainte de cursă

A fost sărbătoare în familia triatlonului din ţara noastră. La Gala Triatlonului Românesc, organizată la Complexul Olimpic de la Izvorani, s-au premiat performerii anului 2023. Unul dintre laureaţii serii, Vlad Remzing, are o superstiţie ciudată.

Chiar dacă a fost inflaţie de nume importante ale triatlonului, semn că acest sport are şi trecut, şi prezent, dar mai ales viitor, marele absent al galei a fost cel mai bun triatlonist al anului 2023, sportivul de origine franceză Felix Duchampt. Acesta a lipsit motivat, pentru că se află în plin sezon de calificare la Jocurile Olimpice, acolo unde are şansa de a reprezenta România pentru a doua oară consecutiv.

„E absent motivat, pentru că este plecat la Cupa Mondială din Australia. Mai avem două Cupe Mondiale până se trage linie pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Până acum e foarte bine în clasamentul New Flag, încercăm şi în clasamentul olimpic, direct, pentru că noi credem că se poate să intrăm pe uşa mai din faţă la Jocurile Olimpice. În luna mai se va trage linie, încă nu putem face anunţuri pompoase, dar suntem acolo”, spune Vlad Stoica, preşedinte la Federaţia Română de Triatlon, pentru Sportsnet.ro

La gală a participat şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, care a fost şi invitată pe scenă, alături de premianţii celei mai mici categorii de sportivi, cei de la TriKids.

„E o relaţie foarte bună între noi şi ANS şi emoţiile mai mult de la asta au fost, o dată că e preşedinta noastră, dar să ai pe aceeaşi scenă o campioană olimpică este şi mai emoţionant” – Vlad Stoica, preşedinte Federaţia Română de Triatlon.

Făcând un bilanţ al anului 2023, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Vlad Stoica, a mărturisit că cea mai mare realizare a sezonului trecut i s-a părut victoria repurtată de juniorul Carol Popa în faţa lui Felix Duchampt, la Naţionalele de supersprint de la Călăraşi.

„Cel mai important rezultat pentru noi a fost momentul în care Carol Popa, sportivul nostru de la categoria juniori, în vârstă de 17 ani atunci, l-a învins pe Felix Duchampt, sportivul olimpic, la Campionatul Naţional de triatlon super-sprint” – Vlad Stoica, preşedinte Federaţia Română de Triatlon.

Vlad Remzing visează să participe şi la maraton

Cel mai bun triatlonist la categoria sub 23 de ani, Vlad Remzing, are o superstiţie mai specială: ştie că dacă e muşcat de albină înaintea unei curse, va avea o zi fantastică!

„De obicei, dacă se întâmplă ceva rău înainte de cursă ştiu că e foarte bine. De exemplu, dacă mă înţeapă albina sau mă lovesc, şi nu e grav, de obicei e bine. E un semn rău care e bun, dacă pot spune aşa” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

Chiar dacă a făcut înot timp de 11 ani, Vlad recunoaşte că este îndrăgostit de alergare. El fuge şi 34 de kilometri la un antrenament şi visează ca într-o zi să concureze la un maraton.

„Chiar dacă vin din înot, cel mai mult îmi place alergarea. Cel mai mult am alergat 34 de kilometri la un antrenament. Am în obiectiv să fac un maraton, dar nu în plan apropiat. Mai întâi să particip la un Half Ironman, apoi la un maraton şi apoi la un Ironman” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

Pentru a-şi atinge obiectivele - dintre care cel mai important e reprezentat de calificarea la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles - Vlad se antrenează în fiecare zi câteva ore.

„Nu există nici o zi fără antrenament, sunt zile în care nu am chef de antrenament, da, însă exact asta face diferenţa, să lucrezi şi nu renunţi niciodată. Visez în fiecare zi la Jocurile Olimpice, pentru asta mă antrenez, să ajung şi eu acolo odată” – Vlad Remzing, cel mai bun triatlonist U23.

Constantina Diţă, invitată de onoare la Gala Triatlonului Românesc

Invitată de onoare la gală, campioana olimpică de la Beijing în proba de maraton, Constantina Diţă, s-a bucurat să fie prezentă la această petrecere. Legenda atletismului românesc recunoaşte că nu a putut face niciodată triatlon dintr-un motiv simplu: nu ştie să înoate.

„Îmi plac cele trei probe. Eu nu pot să înot, am avut frică de apă dintotdeauna, la plajă doar stau la soare şi intru în apă mică. De aceea nici nu am făcut triatlon, dar pot să fac bicicletă şi alergare. Poate duatlon mi-ar fi plăcut să fac” – Constantina Diţă, campioană olimpică maraton 2008.

Campioana de la Beijing, din 2008, recunoaşte că acum are un alt sport de care s-a îndrăgostit: schiul.

„Am iubit schiul de mică. Nu am putut să-l practic atunci din cauza antrenamentelor. M-am apucat să schiez la 44 de ani, după ce m-am lăsat de atletismul de performanţă, pentru că mi-era foarte frică să nu mă accidentez. Dar iubesc foarte, foarte mult schiul. O zi pe săptămână mi-am făcut timp să merg, mă încarc cu energie, mai ales când sunt în vârful muntelui şi totul e alb în jurul meu, mi-aduce foarte, foarte multă energie” – Constantina Diţă, campioană olimpică maraton 2008.

Afla mai multe despre: vlad remzingvlad remzing triatlontriatlon romania 

viewscnt
Articole similare