Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suporterii lui Dinamo Kiev, vehemenţi la adresa lui Mircea Lucescu: ”Faptele nu au fost o surpriză. Trebuie să plece”. Ce i-a provocat

Suporterii lui Dinamo Kiev, vehemenţi la adresa lui Mircea Lucescu: ”Faptele nu au fost o surpriză. Trebuie să plece”. Ce i-a provocat
Comentarii

Fanii lui Dinamo Kiev vor ca Mircea Lucescu să plece de la echipă, după declaraţiile recente date de acesta despre războiul din Ucraina.

Suporterii lui Dinamo Kiev, vehemenţi la adresa lui Mircea Lucescu: ”Faptele nu au fost o surpriză. Trebuie să plece”. Ce i-a provocat

Legendarul antrenor român a acordat un interviu în Italia, pentru Rai Radio 1, în care le-a luat apărarea sportivilor ruşi, subliniind faptul că sportul nu trebuie să aibă nicio legătură cu politicul

De asemenea, tehnicianul de 76 de ani şi-a spus opinia şi cu privire la războiul declanşat de Rusia în Ucraina, punctând faptul că ”ucrainenii şi ruşii au trăit împreună, ca fraţii”, lucru vehement contestat de suporterii lui Dinamo Kiev.

Susţinătorii grupării din capitala ucraineană cer ca Mircea Lucescu să fie dat afară de la echipă. Suporterii nu-l au la inimă nici pe patronul Igor Surkis.

”Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii şi ruşii trăiau ca fraţii şi că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancţiunilor primite de sportivii şi cluburile din Rusia.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câţiva ani ne străduim să transmitem lumii că Igor Surkis e o ruşine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece.

Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susţinut poziţia în tot acest timp”, au transmis fanii, citaţi de publicaţia ucraineană Sport.

Interviul lui Mircea Lucescu pentru postul italian Rai Radio 1:

"Federaţia de Fotbal a amânat startul campionatului cu o lună. Ne aflăm în mare dificultate, nu doar cei din fotbal, sunt campioni ai altor sporturi care nu pot să îşi desfăşoare activitatea în continuare.

Italia îi invită să se antreneze pentru că viaţa va continua şi după acest moment. Ucraina trebuie să trăiască şi sportul este foarte important.

Nu sunt de acord (n.r. cu suspendarea sportivilor ruşi), sportul nu are nicio treabă cu politica şi economia. Sportivii trebuie să rămână în competiţii, au muncit toată viaţa lor pentru a avea această şansă. Sportul nu poate decât să ajute şi să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Doneţk şi de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părţi, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla aşa ceva din nou, iar acum asta... Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii şi ruşii au trăit împreună, ca fraţii.

Acum problema este una politică, nu ştiu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp şi nu va câştiga nimeni", a declarat Mircea Lucescu, conform Tutto Sport.

Afla mai multe despre: dinamo kievmircea lucescu 

viewscnt
Articole similare