Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză imensă în cifrele Ligii I. El este jucătorul cu cele mai multe driblinguri reuşite în fotbalul românesc

Surpriză imensă în cifrele Ligii I. El este jucătorul cu cele mai multe driblinguri reuşite în fotbalul românescgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Michael Omoh, mijlocaşul nigerian al Academicii Clinceni, este jucătorul cu cele mai multe driblinguri reuşite în Liga I, arată un studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES), care a analizat 33 de campionate din lumea întreagă, potrivit datelor oferite de InStat.

Sunt luaţi în calcul doar jucătorii care au încercat cel puţin 40 de driblinguri în sezonul curent (sezonul 2021 în Brazilia). Driblingul este definit ca o acţiune realizată de un jucător pentru a depăşi un adversar.

Jucătorii sunt clasaţi potrivit Dribble Index, care corespunde numărului de driblinguri reuşite în 100 de minute de joc. Cel mai bun index a fost înregistrat de Adama Traore, extrema spaniolă a echipei engleze Wolverhampton Wanderers (11,2).

În Liga I, Michael Omoh are un index de 7,26, procentul driblingurilor reuşite fiind de 67,9% (un dribling la 9 minute şi 21 de secunde). El este urmat de Ştefan Baiaram, de la Universitatea Craiova, cu un index de 6,24 şi 67,4% driblinguri reuşite, Mateus Santos (FC Botoşani), cu un index de 5,56 şi 56,9% driblinguri reuşite, Andrei Cordea (FCSB), cu un index de 5,37 şi un procent de 59,8%, Jovan Markovic (Universitatea Craiova), cu un index de 5,14% şi un procent de 58,8% etc.

În prima divizie a campionatului Franţei, Ligue 1, pe primele patru locuri sunt Kamaldeen Sulemana (Rennes), Neymar (PSG), Sofiane Boufal (Angers) şi Kylian Mbappe (PSG).

În celelalte mari campionate din Europa, pe primele locuri sunt Rafael Leao (AC Milan) în Serie A, Alphonso Davies (Bayern Munchen) în Bundesliga şi Vinicius Junior (Real Madrid) în La Liga. În Olanda, pe primul loc este Cody Gakpo (PSV Eindhoven), în Belgia, Rabbi Matondo (Cercle Bruges), iar în Elveţia, Liam Millar (FC Basel).

Afla mai multe despre: cliceni 

viewscnt
Articole similare