Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză în Formula 1. Două branduri uriaşe au demarat negocierile pentru a intra în Campionatul Mondial

Surpriză în Formula 1. Două branduri uriaşe au demarat negocierile pentru a intra în Campionatul Mondial

Formula 1

Comentarii

Grupul Volkswagen şi-a manifestat acordul prealabil pentru proiectul filialelor sale Porsche şi Audi de a intra în Formula 1 începând cu anul 2026, cu condiţia adoptării tehnologiilor verzi în Campionatul Mondial.

"Conducerea şi consiliul de supraveghere al Volkswagen, Porsche şi Audi au aprobat planurile pentru o eventuală intrare a mărcilor în Formula 1", a transmis un purtător de cuvânt al constructorului german.

"Noi avem în principiu posibilitatea să accedem din 2026 în Campionatul Mondial. Dar deocamdată nu am luat nicio decizie, încă suntem în faza finală de studiu", a adăugat un purtător de cuvânt al Audi.

Mai mulţi piloţi de Formula 1, între care Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), au salutat vineri această veste "entuziasmantă".

"Eu cred că este extraordinar să avem noi constructori în sport, mai ales când vedem că sunt multe echipe care au potenţialul pentru a fi super echipe", a declarat Lewis Hamilton, septuplu campion mondial, aflat la Melbourne pentru a participa la Marele Premiu al Australiei.

Responsabilul Porsche, Oliver Blume, a confirmat luna trecută o posibilă intrare în Formula 1, presa făcând referire la "negocieri" cu Red Bull, în timp ce Audi ar fi interesată de achiziţionarea McLaren, avansând deja o primă ofertă de 450 milioane euro, considerată însă insuficientă de către echipa britanică.

Afla mai multe despre: audi 

viewscnt
Articole similare