Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă în fotbalul european. După Chelsea, Abramovic ar mai fi investit la un alt club important. Ce dovezi au apărut în presa britanică

Surpriză uriaşă în fotbalul european. După Chelsea, Abramovic ar mai fi investit la un alt club important. Ce dovezi au apărut în presa britanică

Chelsea

Comentarii

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) se pregăteşte să deschidă o anchetă cu privire la presupusele legături financiare între clubul Vitesse Arnhem şi oligarhul rus Roman Abramovic, fostul proprietar al echipei Chelsea, scrie ziarul britanic The Guardian.

Ancheta va fi deschisă după ce The Guardian şi Biroul de Jurnalism de Investigaţie (TBIJ) au descoperit documente care par să arate că Abramovic a virat în secret peste 100 de milioane de euro în conturile lui Vitesse.

Era cunoscută relaţia strânsă dintre Chelsea şi Vitesse, clubul londonez trimiţând frecvent jucători sub formă de împrumut partenerului său olandez, dar cele două echipe au negat anterior că oligarhul ar fi implicat în finanţarea grupării din Arnhem.

Aceasta este a treia încercare a KNVB de a investiga finanţarea lui Vitesse şi legăturile cu Abramovic, după anchetele anterioare din 2010 şi 2014-15.

Aceste investigaţii au descoperit că Vitesse a fost finanţată de o companie din Insulele Virgine Britanice (BVI) numită Marindale Trading Ltd, care aparţinea fostului proprietar al clubului, Aleksandr Chigirinsky. Cu toate acestea, investigaţiile au ajuns la concluzia că Abramovic nu a avut nicio influenţă managerială asupra clubului.

Noua anchetă a KNVB vine după ce The Guardian şi TBIJ au publicat documente care par să arate că Marindale Trading nu a fost ultima sursă a banilor clubului.

În schimb, compania făcea parte dintr-un lanţ de împrumuturi provenite de la două companii din Insulele Virgine Britanice, Ovington Worldwide şi Wotton Overseas. Aceste două companii aparţineau unor trusturi din Cipru, al căror singur beneficiar era Abramovic.

Între 2010 şi 2016, cel puţin 117 milioane de euro par să fi trecut prin această reţea de companii, care includea entităţi din Liechtenstein, Belize, Insulele Virgine Britanice şi Olanda.

Vitesse a afirmat anterior că "nu cunoaşte modul în care (Marindale Trading) a fost finanţată". Clubul şi-a schimbat între timp proprietarul, iar acum urmează să fie preluat de firma americană de investiţii Common Group.

În 2017, The Guardian a scris că asociaţi ai lui Abramovic, cu sediul la birourile lui Chelsea de la stadionul Stamford Bridge, au fost implicaţi în preluarea echipei Vitesse. La acea vreme, Chelsea a refuzat să comenteze, spunând doar: "Ne bucurăm de o relaţie de lucru strânsă cu Vitesse Arnhem, aşa cum facem şi cu alte cluburi".

Un purtător de cuvânt al lui Vitesse a declarat: "Nu am primit încă nicio informaţie oficială de la KNVB despre următorii paşi, inclusiv despre o posibilă investigaţie. Cu toate acestea, este de aşteptat ca KNVB să dorească acum ca această investigaţie să fie condusă de o companie independentă specializată, care probabil va fi numită de KNVB".

Chelsea a refuzat să comenteze, iar Abramovic şi Chigirinsky nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Afla mai multe despre: abramovici 

viewscnt
Articole similare