Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă în Franţa. Antrenori, conducători şi fotbalişti, printre care şi doi participanţi la Cupa Mondială, suspendaţi şi amendaţi pentru pariuri clandestine

Surpriză uriaşă în Franţa. Antrenori, conducători şi fotbalişti, printre care şi doi participanţi la Cupa Mondială, suspendaţi şi amendaţi pentru pariuri clandestine

Cupa Mondială

Comentarii

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa (LFP) a sancţionat 76 de jucători, conducători şi antrenori profesionişti pentru nerespectarea interdicţiei privind pariurile sportive în cursul sezonului 2020-2021, între care mai mulţi titulari din Ligue 1, inclusiv camerunezul Jean-Charles Castelletto (Nantes) şi ghanezul Alexander Djiku (Strasbourg), care au participat la Cupa Mondială din Qatar 2022.

LFP a sancţionat 76 de jucători, antrenori şi conducători care nu au respectat interdicţia pariurilor sportive în sezonul 2020-2021, înscrisă în Codul Sportului. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi de participarea la pariuri clandestine prin intermediul unor apropiaţi.

"Aceste infracţiuni au fost comise în timp ce LFP şi UNFP (sindicatul jucătorilor) conduc campanii de sensibilizare sau de informare pe lângă cluburi zilnic. Comisia reaminteşte că cei implicaţi în competiţiile organizate de FFF sau de LFP (în special jucători, antrenori, conducători de cluburi profesioniste) au interdicţia generală de a paria, fie online, fie în format fizic, la toate competiţiile de fotbal, fie că sunt naţionale sau străine", a scris LFP în comunicatul său.

Printre cei care activează în Ligue 1 se numără antrenorul cu portarii de la echipa feminină a clubului Paris Saint-Germain, Guillaume Lemire, care a primit cea mai severă sancţiune: patru meciuri de suspendare şi o amendă de 2.000 de euro.

De asemenea, cinci jucători din Ligue 1 au primit sancţiuni: portarul lui Auxerre, Donovan Leon, suspendat cinci meciuri, dintre care două cu executare, Irvin Cardona, atacantul lui Brest - patru meciuri de suspendare şi o amendă de 1.500 euro, Sacha Delaye, mijlocaşul lui Montpellier, şi Alexander Djiku, fundaşul lui Strasbourg (un meci de suspendare).

Jean-Charles Castelletto, fundaşul lui Nantes, riscă şi el o suspendare de patru meciuri.

Afla mai multe despre: franta 

viewscnt
Articole similare