You are here:

Suspansul se păstrează! Americanii pregătesc "atacul" la Tribunalul Federal pentru a recupera medalia de bronz a lui Jordan Chiles: "Aşteptăm" | EXCLUSIV

Suspansul se păstrează! Americanii pregătesc "atacul" la Tribunalul Federal pentru a recupera medalia de bronz a lui Jordan Chiles: "Aşteptăm" | EXCLUSIV

Jocurile olimpice

Comentarii

Ana Bărbosu a primit medalia de bronz pentru exerciţiul de la sol, de la Jocurile Olimpice 2024, însă continuă suspansul pentru sportivă, în ciuda deciziei TAS. Americanii pot contesta hotărârea la Tribunalul Federal, fapt care este de aşteptat să se întâmple.

Cristian Jura, preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv şi judecător TAS, a oferit pentru OrangeSport.ro ultimele detalii despre ce urmează după ce Ana Bărbosu a primit medalia olimpică de bronz în detrimentul americancei Jordan Chiles.

Cristian Jura: "Înţeleg că americanii vor face o întâmpinare la Tribunalul Federal"

Tribunalul Federal este ultima soluţie pentru americani în încercare de a recupera medalia cucerită de Jordan Chiles la Jocurile Olimpice 2024. Decizia finală a TAS poate fi contestată în termen de 30 de zile, iar Jura a explicat că un proces la Tribunalul Federal Elveţian ar însemnă câteva luni de suspans în plus pentru Băbosu.

"Aşteptăm să vedem ce vor face americanii. Înţeleg că vor face o întâmpinare către Tribunalul Federal Elveţian, vor contesta decizia TAS. TAS-ul nu mai poate judeca acest caz, care, aşa cum am spus, va fi judecat de către Tribunalul Federal Elveţian, dacă americanii vor contesta decizia TAS.

Se va judeca pe procedură, din punct de vedere procedural, şi nu pe elemente tehnice. Probabil că va fi un proces care va dura între şapte şi opt luni, iar dacă decizia finală va fi una favorabilă americanilor, abia atunci cazul se va întoarce la TAS pentru rejudecare. Deci alte câteva luni în care TAS-ul se va exprima pentru o hotărâre finală", a declarat Cristian Jura, preşedinte al Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, pentru OrangeSport.ro.

Ana Bărbosu a primit, vineri, medalia de bronz câştigată în finala de la sol, la Jocurile Olimpice 2024. Controversele legate de nota şi contestaţia depusă de Jordan Chiles au fost "rezolvate" de TAS în favoarea sportivei noastre, care a primit - alături de medaliaţii români - o maşină cadou din partea lui Ion Ţiriac.

articol de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: ana barbosumedalie de bronztastribunalul federalsuspanscristian jura 

viewscnt
Articole similare