Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suspiciuni de evaziune fiscală în Portugalia! S-au efectuat percheziţii la mai multe cluburi importante de fotbal

Suspiciuni de evaziune fiscală în Portugalia! S-au efectuat percheziţii la mai multe cluburi importante de fotbal
Comentarii

Justiţia portugheză a anunţat miercuri că a efectuat o serie de percheziţii la mai multe cluburi de fotbal, printre ele numărîndu-se şi cele mai importante grupări din fotbalul lusitan.

FC Porto, Sporting Lisabona şi Benfica Lisabona sunt, printre altele, în vizorul justiţiei portugheze, în cadrul unei anchete privind suspiciuni de evaziune fiscală.

Astfel, la mai multe grupări fotbalistice se efectuează o serie de percheziţii la care participă aproximativ 250 de persoane, inclusiv inspectori fiscali, jandarmi, precum şi procurori. Autorităţile au anunţat că au efectuat aproximativ 60 de percheziţii care au acoperit în special „facilităţile cluburilor Sporting Lisabona, Benfica Lisabona şi FC Porto, companii de contabilitate şi firme de avocatură”, a declarat parchetul portughez într-un comunicat.

Cercetările vizează „semnarea sau reînnoirea contractelor de muncă, plata unor comisioane şi circuite financiare care implică intermediari în aceste cazuri, precum şi utilizarea drepturilor de imagine”. Justiţia portugheză consideră că „există indicii de avantaje patrimoniale, fiscale şi sociale ilegitime, în valoare totală de peste 58 de milioane de euro”.

FC Porto a confirmat într-un comunicat de presă pe site-ul său oficial percheziţiile efectuate de procuratură şi a adăugat că oficialii grupării „colaborează cu justiţia şi oferă toate informaţiile solicitate”.

Afla mai multe despre: portugalia 

viewscnt
Articole similare