Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sute de mii de bilete vândute deja de FIFA pentru Cupa Mondială. Din ce ţări au venit cele mai multe cereri

Sute de mii de bilete vândute deja de FIFA pentru Cupa Mondială. Din ce ţări au venit cele mai multe cereri

Cupa Mondială

Comentarii

Peste 800.000 de bilete pentru Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie) au fost cumpărate în prima fază a vânzării, deschisă pe 19 ianuarie.

"În total, 804.186 de bilete sunt în mâinile suporterilor", a indicat FIFA, care a adăugat că "cele zece ţări din care au venit cele mai multe cereri de bilete au fost Qatar, Statele Unite, Anglia, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Germania, India, Brazilia, Argentina şi Arabia Saudită".

Şaptesprezece milioane de bilete au fost solicitate în douăzeci de zile în această primă fază, a anunţat FIFA pe 8 februarie, însă vor fi doar ceva mai mult de două milioane de bilete efectiv disponibile pentru prima Cupa Mondială organizată într-o ţară arabă.

Finala, prevăzută pe 18 decembrie, este meciul care a stârnit cel mai mare interes, cu 1,8 milioane de cereri.

Potrivit condiţiilor de vânzare stabilite de organizatori, un sistem de loterie le permite candidaţilor internaţionali să cumpere bilete la un preţ începând de la 69 de dolari (61 de euro) pentru meciurile din faza grupelor.

Rezidenţii din Qatar au acces la o categorie de preţ preferenţială care începe de la 11 dolari, adică mai puţin de 10 euro.

Preţul unui bilet pentru finală poate ajunge la 1.607 de dolari, circa 1.400 de euro.

FIFA speră să obţină peste 500 de milioane de dolari de pe urma CM 2022, din bilete, drepturi de difuzare şi alte venituri comerciale

Următoarea fază a vânzării va începe pe 5 aprilie, la 12:00 (ora României), la câteva zile după tragerea la sorţi a CM 2022, programată vineri, de la 19:00 (ora României).

"În această următoare etapă a vânzărilor, suporterii îşi vor putea alege biletele în funcţie de calendarul meciurilor", a precizat FIFA.

Afla mai multe despre: fifa 

viewscnt
Articole similare