You are here:

Tactica lui Dan Petrescu, dezvăluită de un fotbalist! Cum s-au obţinut performanţele din Liga 1 şi Europa League: "Lui nu-i place asta"

Tactica lui Dan Petrescu, dezvăluită de un fotbalist! Cum s-au obţinut performanţele din Liga 1 şi Europa League: "Lui nu-i place asta"

Superliga

Comentarii

Portarul polonez al lui CFR Cluj, Grzegorz Sandomierski, a dezvăluit tactica abordată de Dan Petrescu la CFR Cluj, care a cucerit ultimele două titluri în România şi a ajuns în 16-imile Europa League.

Deşi a ajuns la începutul acestui sezon, Grzegorz Sandomierski a înţeles ce le cere Dan Petrescu fotbaliştilor. "Bursucul" nu doreşte ca defensiva să-şi asume riscuri. De asemenea, jocul direct domină: “Dan Petrescu e un om simplu, un antrenor care şi-a urmat calea şi ideile de-a lungul ultimilor ani. Are metodele lui de a antrena, iar acestea au rezultate, drept dovadă campionatele cucerite şi performanţele din Europa. Cere foarte mult de la jucători, dar, de asemenea, apreciază munca depusă de fotbalişti. Roteşte lotul bine, e aproape de noi. Echipa e omogenizată şi rezultatele îl ajută.

Jocul simplu domină. Defensiva e guvernată de sloganul: “Nu-ţi asuma riscuri”. Când ai mingea la picior, dai pasa sus pentru atacant. Acest lucru aduce rezultate şi se vede. Avem cea mai bună apărare din campionat şi suntem pe primul loc. Antrenorului nu-i place să-ţi asumi riscuri în defensivă”, a declarat Grzegorz Sandomierski pentru sport.tvp.pl.

Polonezul aşteaptă reluarea sezonului: “Abia aştept să mă întorc pe teren. Probabil că fie sportiv se gândeşte la asta, pentru că ritmul campionatelor a fost perturbat. Nu e o situaţie uşoară, dar azi sunt lucruri mai importante decât fotbalul. Chiar schimbam canalele de la TV şi am dat peste un meci mai vechi. E frumos să te uiţi la acele momente, deşi cunoşti rezultatele”, a mai spus portarul polonez.

 

Afla mai multe despre: dan petrescucfr cluj 

viewscnt
Articole similare