Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţara din Europa care vrea să scoată pariurile sportive în afara legii! "E o decizie dureroasă, dar necesară!" Cifrele îngrijorătoare şi comparaţia cu România

Ţara din Europa care vrea să scoată pariurile sportive în afara legii! "E o decizie dureroasă, dar necesară!" Cifrele îngrijorătoare şi comparaţia cu România

Special

Comentarii

Premierul Albaniei, Edi Rama, a declarat război deschis jocurilor de norc şi caselor de pariuri, pe care intenţionează să le scoată în afara legii începând cu ianuarie 2019, într-o nouă măsură luată în lupta împotriva crimei organizate.

Decizia are la bază convingerea politicienilor că pariurile sportive aduc grave prejudicii din punct de vedere social, dar şi în ceea ce priveşte integritatea competiţiilor sportive din Albania, unde meciurile trucate ar fi devenit deja o obişnuinţă.

  • Un exemplu concret e cel al campioanei en-titre a Albaniei, Skenderbeu, care a fost suspendată 10 ani din toate competiţiile Europene, fiind suspectată că a trucat cel puţin 53 de meciuri din 2010 până în prezent.

O casă de pariuri la fiecare 730 de locuitori! România e aproape: o agenţie la fiecare 1475 de locuitori

Un raport realizat recent de arăta că în Albania există o agenţie de pariuri sau un cazinou la fiecare 730 de locuitori, un veritabil record european.



Nici România nu e foarte departe în acest clasament, ultimele cifre ale ONJN arătând că  pe teritoriul ţării noastre sunt peste 13.300 de case de pariuri, adica una pentru fiecare 1475 de locuitori.

Ca o comparaţie, în Anglia există o agenţie de pariuri pentru fiecare 6500 de locuitori, în Italia raportul e 1 la 4500, iar în Serbia de 1 la 3800.

În cazul Albaniei, premierul Edi Rama consideră decizia drept "dureroasă, dar necesară".

Cifrele oficiale arată că albanezii cheltuiesc între 140 şi 150 de milioane de euro anual la pariuri. Totuşi, politicienii iau în calcul şi informaţii neoficiale care situează industria pariurilor ilegale la aproximativ 400 de milioane de euro pe an.

"Chiar dacă această decizie are un impact financiar asupra bugetului de stat, este luată în interesul societăţii albaneze", susţine ministrul adjunct de Interne al Albaniei, Besfort Lamallari.
 

Afla mai multe despre: romaniaalbaniacasa de pariuripariuripariuri ilegaleinterzicerea pariurilor 

viewscnt
Articole similare