You are here:

Taras Stepanenko a recunoscut că Ucraina a subestimat România: ”Îmi voi aminti mereu meciul”

Taras Stepanenko a recunoscut că Ucraina a subestimat România: ”Îmi voi aminti mereu meciul”

Campionatul European

Comentarii

România a reuşit să se califice în optimile de finală de la EURO 2024, câştigând Grupa E din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia şi Ucraina, echipă care a părăsit competiţia, ocupând ultima poziţie a grupei.

Stepanenko nu a uitat de meciul Ucraina - România de la EURO

Ucraina a fost eliminată de la EURO 2024, după remiza cu Belgia, scor 0-0, dar şi din cauza egalului dintre România şi Slovacia, scor 1-1, din ultima etapă a Grupei E. 

Taras Stepanenko (34 de ani), căpitanul şi mijlocaşul defensiv al Ucrainei, nu a uitat încă înfrângerea cu naţionala României.

Stepanenko a recunoscut că ne-a subestimat şi că meciul împotriva tricolorilor a fost cel mai slab făcut de Ucraina.

„În general, 4 puncte reprezintă un rezultat bun, dar primul meci a stricat totul. Sincer să fiu, m-am săturat să vorbesc despre experienţe amare de fiecare dată... Am suferit deja atât de mult din această experienţă. Este recomandabil să tragem concluziile şi să construim după impulsul de la primul meci la următoarele turnee, mai degrabă decât să încercăm să salvăm totul în ultimul moment.

Înfrângerea cu România este momentul-cheie. Avem 4 puncte, dar unele echipele care au adunat 3 se vor califica. Aşa cum s-a întâmplat la ultimul Euro (n.r.- doar Slovenia s-a calificat cu 3 puncte de pe locul 3 din Grupa C).

Este o mare înfrângere pentru echipă şi pentru mine personal. (n.r.- dacă au crezut prea mult în propriile forţe cu România?) Cred că da. Suntem cu adevărat mai puternici, dar s-a dovedit că ei erau într-o dispoziţie mai bună şi au jucat mai bine ca echipă. Nu eram echipa pe care toată lumea era obişnuită să o vadă. Acesta este, dacă nu cel mai rău joc al meu în echipa naţională, atunci... Un joc foarte, foarte rău pentru toată lumea şi pentru mine personal. Îmi voi aminti mereu meciul cu România.

După Moldova (n.r.- învinsă de Ucraina în amical cu 4-0), ne-am gândit că vom învinge România aşa. Nu s-a pornit de la început. Lecţie mare, mare. Păcat că s-a întâmplat la ultimul EURO pentru mine”, a declarat Taras Stepanenko, conform sport.ua.

 

Afla mai multe despre: ucrainaromâniaeuro 

viewscnt
Articole similare