Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tavi Popescu, un caz pierdut la FCSB? ”N-ai înţeles nimic, nu?” / ”Ar putea fi o explicaţie” | EXCLUSIV

Tavi Popescu, un caz pierdut la FCSB? ”N-ai înţeles nimic, nu?” / ”Ar putea fi o explicaţie” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

FCSB a învins-o pe Sepsi, scor 2-1, duminică seară, pe Arena Naţională, într-o partidă din prima etapă a play-off-ului din Superligă.

Golurile roş-albaştrilor au fost marcate de Florinel Coman (min. 11) şi Alexandru Băluţă (min. 41), în timp ce pentru Sepsi a punctat Gabriel Debeljuh din penalty (min. 25).

În urma acestui rezultat, FCSB rămâne lider, cu 35 de puncte, în timp ce Sepsi ocupă în continuare poziţia a 6-a, cu 22 de puncte.

Tavi Popescu, un câştig sau o pierdere pentru FCSB?

Octavian Popescu a fost titular la FCSB, pe postul de atacant. Un ”9 fals”, care a avut misiunea de a coborî foarte mult între linii pentru a crea culoare pentru colegii săi din benzi, Coman şi Băluţă, sau chiar pentru ”playmaker-ul” Darius Olaru.

Fotbalistul de 21 de ani nu a reuşit să iasă prea mult în evidenţă, chiar dacă nici nu şi-a încurcat colegii. Cu toate acestea, lumea se întreabă dacă va mai ajunge vreodată la forma din sezonul 2021/2022, când era unul dintre cei mai buni fotbalişti din Superligă.

Timpul a trecut, randamentul a scăzut, iar dintr-un jucător aflat în vederile naţionalei de seniori a României, Octavian Popescu a ajuns să fie ignorat chiar şi de către naţionala U21.

  • Octavian Popescu a fost scos la pauză. În locul său a intrat Valentin Creţu. Semn că patronului Gigi Becali nu i-a plăcut evoluţia sa.

Prezent în studioul Orange Sport, Basarab Panduru consideră că Tavi Popescu ar trebui să-şi pună câteva semne de întrebare legate de forma sa actuală şi chiar de cariera sa. O analiză sinceră, corectă, l-ar putea ajuta să-şi îndrepte atitudinea şi să muncească mai mult.

În acelaşi timp, ”Pandi” recunoaşte că şi schimbarea poziţiei sale din teren ar putea fi un motiv foarte puternic pentru scăderea ”turaţiei”, randamentului.

În schimb, Nicolae Dică consideră că Tavi ar trebui să joace bine indiferent de postul din teren, deoarece are o şansă de a se ”şlefui”. Într-un final, poate Octavian se va simţi mai bine într-o altă poziţie şi va redeveni titular incontestabil, cu reuşite de excepţie, precum în trecut.


Iată cum a decurs dialogul dintre Dan Udrea, Basarab Panduru şi Nicolae Dică, din studioul Orange Sport

Basarab Panduru: ”Pe Octavian Popescu îl câştigă de ceva timp sau îl pierde de ceva timp? Sau îl pierde de acum vreo doi ani de zile? Cum? Din play-off-ul ăla, când noi spuneam că ceva nu este în regulă.

Când ajungi, în momentul ăsta, să nu fii nici la lotul de U21 ar trebui să-ţi pui un semn de întrebare? Păi, da. Dar dacă spui: `Du-te, bă, că nu mă cheamă că are ăla ceva cu mine`. Ai înţeles ceva, de fapt? N-ai înţeles nimic, nu? Ar trebui să-ţi pui o întrebare, după părerea mea, că ceva nu e în regulă.

Cum ajungi din ce-ai fost în al doilea an, parcă, când a dat alea 10 goluri, să n-ajungi nici la U21. Tu, care păreai că te opreşti la naţionala mare”

Dan Udrea: ”Poate fi o explicaţie faptul că nu mai joacă postul pe care a dat cel mai bun randament?”

Basarab Panduru: ”Poate fi, poate fi. Poate fi, Dane. Nici eu nu am mai dat randament când am fost mutat în partea dreaptă, partea stângă. Poate fi. Cum ziceam şi de Ivan. Ai fost bun, când eşti în partea stângă. Pune-l pe Coman în partea dreaptă şi o să vezi aceleaşi lucruri.

`Bine, mă, Coman are nu ştiu ce clasă`. Are clasă, da, dar aici în stânga. Că nu are nimeni în partea cealaltă interiorul ăsta. Asta poate să fie o explicaţie. A fost bun aici, are interiorul ăsta”.

Nicolae Dică: ”Nu poţi să-l scoţi pe Coman din stânga acum. Octavian e un jucător de 20-21 de ani. Până ajungi să joci pe poziţia în care te simţi tu cel mai bine, trebuie să joci şi pe alte poziţii. Eu am jucat mijlocaş dreapta, mijlocaş stânga, până am ajuns să joc în spatele atacantului la 24-25 de ani.

Trebuie să joci, nu ai ce să faci, şi să dai randament bun şi acolo. Ok, poate nu dai 10 goluri, dar dai 6-7. Număr 9 nu îl văd nici eu, dar să joace în spate acolo, număr 10, poate. Dar acum nu are loc de Olaru, care joacă foarte bine acum. În partea dreaptă e mai greu pentru el”.

Afla mai multe despre: nicolae dicabasarab pandurudan udreaoctavian popesc 

viewscnt
Articole similare