Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Te aşteptăm pe la noi, Nole!” Costin Cavasi, editorial despre scandalul în care este implicat Novak Djokovic

”Te aşteptăm pe la noi, Nole!” Costin Cavasi, editorial despre scandalul în care este implicat Novak Djokovic

Special

Comentarii

Nole a câştigat şi a pierdut în trei zile adepţi cât pentru "spirale" desfăşurate din Serbia până-n Australia şi înapoi. Mai ales înapoi.

Pentru ca "înapoi" este aproape sigur, oriunde ar fi asta - în Serbia natală şi-apoi fără greş la Monte Carlo, unde îşi depune Declaraţia 200 la ghişeu în fiecare an, regulamentar.

Acum, draga şi minunata Australie nu este şi nu va mai fi niciodată pentru Nole un loc unde va veni cu plăcere. Ce petreceri superbe, cel puţin nouă la număr, vor fi doar amintiri despre cum a fost şi nu o să mai fie. Locul unde şi-a câştigat aproape jumatate dintre titlurile de Mare Şlem (9 din 20) este de acum un loc unde vine să se lupte şi să se bată pentru fiecare centimetru, cu degetele înfipte în timpane.

Ovaţiile sârbilor strămutaţi la Antipozi se vor amesteca haotic cu huiduielile vaccinaţilor trădaţi şi mascaţi. În tribune, pe străzi, la hotel, la cabina criogenică sau în magazinele veganilor. Pe unde mai merge el cu scutirea aia.

Câştigător şi pierzător, Nole se va da uţa într-un carusel asurzitor, la fiecare meci, la fiecare microfon pus în faţa lui, la fiecare pas pe care îl va face până va pleca înapoi.

O gălăgie de reproşuri şi dispreţ, de urale şi osanale. Nu o să uite niciodată.

Şi el care ar fi vrut să vină în vârful picioarelor, aproape nevăzut, s-alunece discret, cu paşaportul pregătit, căutând din priviri vameşul cel mai prietenos. Ar fi zâmbit modest după ştampila aplicată peste sutele de alte ştampile şi ar fi deschis ziua cu o postare bilingvă pe twitter/facebook/insta despre ce plăcut e din nou la Melbourne.

Totul se legase atât de frumos. Se terminase un 2021 stelar, atât de plin de trofee, că nici de un covid nu ar fi avut timp, şi să fi vrut să îl facă.

S-a legat totusi aproape perfect, pe 16 decembrie (un pic peste deadline) cu o infectare atât de discretă că a fost parcă doar în acte. Niciun alt simptom, pe la nas...

Tennis Australia a primit vestea îmbolnăvirii şi însănătoşirii cu o emotie zăngănitoare şi dezinteresată (kaching!).

"Un alt sportiv se înscrie în competiţia noastră! Un pic nevaccinat, dar corect. Să îl primim cum se cuvine". Şampaniile s-au deschis peste faxurile cu raspunsul: Te aşteptăm pe la noi, Nole.

Afla mai multe despre: djokovic 

viewscnt
Articole similare