You are here:

Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel. Imagini de la "cel mai mare spectacol al secolului XXI"

Team Romania a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel. Imagini de la "cel mai mare spectacol al secolului XXI"
galerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Delegaţia României a defilat la Jocurile Olimpice de la Paris, în barca tricolorilor de pe Sena purtători de drapel fiind soţii canotori Ionela şi Marius Cozmiuc.

Delegaţia României a defilat în aceeaşi bacră cu echipa Rwandei.

Prima echipă care a defilat a fost, conform tradiţiei, cea a Greciei, urmată de cea a refugiaţilor, care a defilat sub drapelul olimpic.

România este reprezentată la JO de 106 sportivi.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, despre care organizatorii promit că va fi "cel mai mare spectacol al secolului XXI", a început, vineri, la Paris. Pe lângă miile de sportivi participanţi, Sena şi monumentele sale emblematice sunt în centrul ceremoniei evenimentului.

Lady Gaga a încins atmosfera la Paris cântând în limba franceză, după ce câteva delegaţii de sportivi au definal pe Sena.

Superstarul mondial a cântat melodia franceză Mon truc en plumes de Zizi Jeanmaire, stând pe o scară mare inspirată de Grand-Palais.

În timp ce bărcile continuă pe Sena, la Quai d'Orléans, aproximativ 80 de artişti de la Moulin Rouge au executat celebrul dans de cabaret francez, can-can, în timp ce Lady Gaga cânta.

După un prolog cu torţa olimpică, a început rapid defilarea bărcilor sportivilor.

Prima echipă care a defilat a fost, conform tradiţiei, cea a Greciei, urmată de cea a refugiaţilor, care a defilat sub drapelul olimpic. Refugiaţii sunt 36 de sportivi reprezentând 100 de milioane de bărbaţi şi femei.

În acelaşi timp, aproape 7.000 de sportivi, reprezentând naţiunile participante, au defilat în 85 de bărci, purtând culorile delegaţiei lor.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: team romaniaromania jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare