You are here:

Tenismenii din circuitul ATP l-au distrus pe Sinner după ce italianul a fost despistat pozitiv: "E ridicol! Trebuie suspendat"

Tenismenii din circuitul ATP l-au distrus pe Sinner după ce italianul a fost despistat pozitiv: "E ridicol! Trebuie suspendat"

Tenis

Comentarii

Australianul Nick Kyrgios şi alţi jucători au criticat dur decizia ca italianul Jannik Sinner, numărul unu mondial al tenisului masculin, să nu fie sancţionat după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie.

Autoritatea Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat marţi că Jannik Sinner a fost găsit nevinovat de comiterea oricărei greşeli sau neglijenţe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la aceste două controale antidoping.

Un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanţă interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o rană uşoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

Nick Kyrgios a criticat decizia ITIA pe reţeaua X: "Ridicol, indiferent dacă este accidental sau nu. Eşti testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroid)... ar trebui să fii suspendat doi ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită".

La rândul său, tenismenul canadian Denis Shapovalov a reacţionat: "Nu îmi pot imagina ce simt acum ceilalţi
jucători suspendaţi pentru o contaminare cu substanţe interzise"
.

Francezul Lucas Pouille s-a întrebat "cum stau lucrurile cu jucătorii care au fost suspendaţi pentru că au lipsit de trei ori la un control antidoping şi nu au fost niciodată testaţi pozitiv?".

Decizia ITIA este susceptibilă de apel la Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) şi la Agenţia italiană antidoping (NADO Italia).

Sinner, care a câştigat luni turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, a declarat că tribunalul independent l-a exonerat în aprilie, după ce el a cooperat pe deplin cu ancheta ITIA.

"Voi lăsa acum în urmă această perioadă dificilă şi profund nefericită", a afirmat el într-un comunicat. Potrivit lui, cantitatea de clostebol găsită în organismul său a fost mai mică de o miliardime de gram.

Punctele ATP şi premiile obţinute de Sinner la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în timpul căruia a fost testat pozitiv, au fost retrase în conformitate cu regulamentul antidoping.

Sinner, campionul de la Australian Open, va juca la US Open la sfârşitul acestei luni, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă pe 26 august.

Afla mai multe despre: sinner 

viewscnt
Articole similare