Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thomas Tuchel a explicat motivul înlocuirii lui Mendy cu Kepa pentru loviturile de departajare: "Încă de atunci e pregătit acest detaliu"

Thomas Tuchel a explicat motivul înlocuirii lui Mendy cu Kepa pentru loviturile de departajare: "Încă de atunci e pregătit acest detaliu"
Comentarii

Managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, a declarat, după câştigarea Supercupei Europei, că înlocuirea lui Edouard Mendy cu Kepa Arrizabalaga pentru loviturile de departajare a fost stabilită cu mult înaintea partidei.

Miercuri seară, Kepa a apărat două lovituri de departajare, după ce a intrat pe teren în minutul 119 şi a fost decisiv pentru Chelsea la câştigarea Supercupei Europei.

"Când am venit la Chelsea şi am avut primul meci de Cupa Anlgiei, cu Barnsley, am primit statisticile şi eram pregătiţi. Kepa avea cel mai bun procentaj în ceea ce priveşte apărarea penalty-urilor. Analiza prezentată de băieţi şi de antrenorii de portari mi-a arătat datele, apoi am discutat cu jucătorii şi că această înlocuire ar putea avea loc atunci când jucăm meciuri eliminatorii. Ei ştiu asta de atunci. Este fantastic cum acceptă Edou acest lucru şi este fantastic cum a decurs discuţia înainte de meciul cu Barnsley. Aceşti băieţi sunt jucători de echipă adevăraţi. Sunt bucuros pentru Kepa şi sunt bucuros pentru Edou”, a spus Tuchel. 

Chelsea, deţinătoarea Ligii Campionilor, a câştigat Supercupa Europei, după ce a învins-o, miercuri, pe Stadionul Windsor Park, din Belfast, cu scorul de 6-5, după executarea loviturilor de departajare, pe Villarreal, deţinătoarea Europa League. Chelsea a condus cu 1-0 la pauză, Villarreal a egalat în repriza a doua, scorul de 1-1 rămânând până la finalul celor 120 de minute de joc.

La loviturile de departajare, "submarinul galben" a ratat de două ori, iar "albaştrii", o dată, astfel că echipa engleză s-a impus cu 6-5.

Afla mai multe despre: supercupa europei 

viewscnt
Articole similare