Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toate detaliile despre adversarele FCSB din Europa League: cine sunt Hajduk Split şi Slavia Sofia

Toate detaliile despre adversarele FCSB din Europa League: cine sunt Hajduk Split şi Slavia Sofia

FCSB

Comentarii

FCSB va evolua cu Hajduk Split (Croaţia) sau cu Slavia Sofia (Bulgaria), în turul al treilea preliminar al Europa League, dacă va trece de slovenii de la Rudar Velenje, în manşa a doua preliminară. Totul despre posibilele adversare ale FCSB în turul doi, mai jos.

Joi, FCSB joacă în deplasare de la ora 18:30 cu Rudar Velenje, dublă manşă în care vicecampioana României pleaca indiscutabil cu prima şansă la calificare. Dacă va trece însă de formaţia slovenă, echipa lui Nicolae Dică va avea o misiune mult mai dificilă. În urma tragerii la sorţi de astăzi, roş-albaştrii vor înfrunta în turul trei preliminar din Europa League, învingătoarea dublei manşe dintre Hajduk Split şi Slavia Sofia.

Hajduk Split şi reîntâlnirea cu fostul dinamovist Steliano Filip

Teoretic, croaţii pleacă în dubla cu Slavia cu prima şansă la calificare. Formaţia pregătită de Željko Kopić a terminat sezonul trecut din Croaţia pe poziţia a treia, în spatele protagonistelor din lupta pentru titlu, Dinamo Zagreb (campioana sezonului 2017-2018) şi Rijeka.

Hajduk a renunţat anul trecut la serviciile antrenorului spaniol Joan Carillo şi l-a numit în noiembrie pe tânărul antrenor Željko Kopić (40 de ani) fostul tehnician de la NK Zagreb şi Slaven Belupo.

Gruparea croată este una dintre cele două mari forţe din această ţară, având în palmaresul său 6 titluri în prima ligă din Croaţia şi alte 9 în fosta ligă din Iugoslavia. Doar Dinamo Zagreb stă mai bine cu 19 titluri în Croaţia şi 4 în fosta ligă din Iugoslavia. Din sezonul 2004-2005 însă, Hajduk n-a mai reuşit să câştige campionatul, unul pe care Dinamo Zagreb îl domină categoric din 1992 încoace.

Actualul lot al formaţiei este cotat la 25.45 de milioane de euro şi din el fac parte nu mai puţin de 14 stranieri, printre care şi internaţionalul român, Steliano Filip. Conform Transfermarkt, cei mai valoroşi jucători din lot sunt mijlocaşul central Mijo Caktas (2.6 milioane de euro cotă de piaţă), căpitanul Zoran Nizic (2.5 milioane de euro) şi fundaşul dreapta Fran Tudor (2 milioane de euro).

În această vară, Hajduk a plătit 450 de mii de euro pentru Adam Gyurcso de la Pogon şi i-a mai adus pe Stipe Vucur de la Kaiserslautern, Josip Posavec de la Palermo, Jairo da Silva de la PAOK, precum şi pe Mirko Ivanovski şi Tomislav Duka, fotbalişti care au evoluat în Liga 1 pentru Astra şi CFR Cluj.

Formaţia tip (4-4-2): Dante Stipica - Fran Tudor, Zoran Nizic, Mario Ticinovic, Andre Fomitschow - Hamza Barry, Mijlo Caktas, Josip Radosevic, Savvas Gentsoglou - Adam Gyurcso, Said Ahmed.

Cel mai periculos jucător: Said Ahmed, atacantul cu origini ghaneze pe care Hajduk l-a adus de la Genoa, pare cel mai periculos fotbalist din ofensiva croaţilor. Fost internaţional de tineret al Italiei, Ahmed a marcat în sezonul trecut 13 goluri şi a dat 8 pase de gol coechipierilor săi. Italo-ghanezul are 22 de goluri şi 14 pase decisive în 70 de meciuri pentru Hajduk Split.

Slavia Sofia, în căutarea gloriei de altădată

Formaţia pregătită Zlatomir Zagorčić a câştigat la penalty-uri Cupa Bulgariei în sezonul trecut, după ce a învins-o pe rivala Levski. Slavia este echipa mai mică a Capitalei, care a cucerit totuşi 7 titluri de campioană, ultimul în 1995-1996.

Într-un clasament all time al sezoanelor disputate în prima ligă bulgară, Slavia ocupa poziţia a treia, în spatele rivalelor locale, Levski şi CSKA Sofia. Slavia adună 69 de sezoane în prima ligă devansând categoric formaţii mult mai cunoscute în ultimii ani precum Litex, Chernomorets sau Ludogorets.

Slavia şi-a salvat sezonul de anul trecut prin performanţa din Cupă, după ce în sezonul regulat a terminat doar pe poziţia a şaptea, cu 32 de puncte.

Din actualul lot condus de Zlatomir Zagorčić fac parte doar trei jucători străini, un lot care este de altfel evaluat pe Transfermarkt la doar 4.77 milioane euro. Cel mai bine cotat jucător din lot este atacantul Tsvetelin Chunchukov (400 de mii de euro), urmat de mijlocaşul ofensiv Galin Ivanon (350 de mii de euro) şi de Ivaylo Dimitrov şi Sasho Aleksandrov (300 de mii de euro fiecare).

Slavia a adus doar jucători liberi de contract în această vară: Aleksandr Stanisavljevic, Dimitar Velkovski, Nemanja Ivanov şi Milen Gamakov. Doar ultimul pare până acum un transfer util pentru antrenorul Zagorčić.

Formaţia tip (4-2-3-1): Sterglakis - Aleksandrov, Gamakov, Hrlstov, Velkovski - Karabelyov, Uzunov - Yomov, Ivanov, Ivaylo Dimitrov - Chunchukov.

Cel mai periculos jucător: Ivaylo Dimitrov, experimentatul fotbalist în vârstă de 29 de ani, a marcat 13 goluri în sezonul trecut, în 37 de partide. Pare principalul argument ofensiv al formaţiei bulgare.

Prima manşă din turul al treilea preliminar va avea loc, la 9 august, în deplasare, iar returul la 16 august, la Bucureşti.

Afla mai multe despre: fscbeuropa leaguehajduk splitslavia sofia 

viewscnt
Articole similare