Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toni Iuruc, prima reacţie după audierea lui Halep: ”Nu sunt doctor în doping, chimia nu e materia mea preferată”

Toni Iuruc, prima reacţie după audierea lui Halep: ”Nu sunt doctor în doping, chimia nu e materia mea preferată”

Tenis

Comentarii

Simona Halep este suspendată provizoriu din toamna anului trecut, după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat.

ITIA a amânat de patru ori audierea la care Simona Halep este îndreptăţită, după ce a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA şi ITF.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat, în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile Simonei Halep, desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie.

Simona Halep a fost audiată în dosarul de dopaj, moment pe care îl aşteaptă de luni întregi deoarece procesul ei a fost amânat de câteva ori. Fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros şi-a spus punctul de vedere şi a avut ocazia să facă declaraţiile care speră că o vor ajuta să scape de acuzaţiile pe care i se aduc.

După audierile din zilele trecute, a apărut şi prima reacţia al fostului soţului, Toni Iuruc. 

„Nu ştiu nimic, nu comentez, nu am nicio competenţă. E meseria ei. Nu e corect să mă apuc eu să vorbesc. Nu mi se pare normal să vorbesc în locul ei.

Absolut, ca orice om, ca orice iubitor de sport, dar nu pot eu să vorbesc, să comentez. Nu s-a dat niciun verdict. Marca, Gazzetta dello Sport, fiecare scrie ce vrea.

Nu pot comenta ceva ce nu ştiu şi nu mă pricep. Nu sunt doctor în doping, chimia nu e materia mea preferată„, a declarat Toni Iuruc pentru cancan.ro.

Agenţia Naţional Anti-Doping a anunţat că va avea o postură neutră în acest proces şi va păstra confidenţialitatea deplină.

''ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de către Sport Resolutions.

Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente'', se arată în comunicat.

ANAD, comunicat oficial după audierea Simonei Halep de la Londra

Afla mai multe despre: simona haleptoni iuructenisdopaj 

viewscnt
Articole similare