Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Toni Kroos atacă decizia de a ţine Campionatul Mondial în Qatar! Reacţia dură a starului Germaniei: "E o greşeală"

Toni Kroos atacă decizia de a ţine Campionatul Mondial în Qatar! Reacţia dură a starului Germaniei: "E o greşeală"

Fotbal

Comentarii

În urma multelor controverse legate de organizarea Campionatului Mondial în Qatar, diverse voci importante din lumea fotbalului au contestat decizia şi modul organizării turneului de către gazde. Acestora li s-a adăugat acum şi Toni Kroos, care a criticat public câteva dintre problemele cauzate de turneul final de anul viitor.

Qatar a câştigat dreptul de a organiza Campionatul Mondial din 2022. Va fi prima dată când această competiţie nu va avea loc vara, temperaturile din Qatar fiind prea ridicate în anotimpul cald pentru a facilita disputarea partidelor. Astfel, turneul final se va disputa la sfârşitul anului, între noiembrie şi decembrie.

Pe lângă decizia controversată de a muta datele Campionatului Mondial, ţara organizatoarea a mai cauzat indignarea publicului după ce au apărut informaţii că zeci de mii de oameni, care au lucrat la noile stadioane exclusiv pentru turneul final, au muncit în condiţii mizere, fără contracte de muncă, asigurări medicale sau suport din partea statului.

O investigaţie efectuată de The Guardian dezvăluie că cel puţin 6500 de muncitori au murit în timpul construcţiilor stadioanelor, până la începutul acestui an. Cifrele exacte sunt încă necunoscute, întrucât mulţi dintre lucrătorii din Qatar sunt imigranţi ilegali, care nu au acte şi nu sunt declaraţi decedaţi în cazul morţii premature.

Toni Kroos atacă decizia de a ţine Campionatul Mondial din 2022 în Qatar

Toni Kroos, fost câştigător al turneului în 2014, a discutat în podcast-ul său despre problemele legate de această ediţie a Campionatului Mondial. Starul lui Real Madrid aduce aminte că tot ce se întâmplă în Qatar este o mare încălcare a multor drepturi umane şi continuă să informeze publicul despre o faţă nevăzută a organizării turneului final.

”Să trimiţi Campionatul Mondial în Qatar este o decizie greşită din mai multe motive. Primul se referă la condiţiile în care lucrează muncitorii, apoi faptul că homosexualitatea se penalizează şi se pedepseşte în Qatar, iar aceasta nu este o ţară iubitoare de fotbal.

Mulţi muncitori lucrează acolo fără pauză, la temperaturi de aproape 50 de grade Celsius. Aceştia suferă din pricina unor lipse de mâncare şi apă, adică o adevărată nebunie în căldura aceea. Nu au asigurări medicale şi sunt maltrataţi constant. Aceste lucruri sunt complet inacceptabile”, a spus Toni Kroos, în podcast-ul său, Einfach mal Luppen.

Diverse selecţionate şi jucători au protestat cele întâmplate în Qatar, purtând tricouri în care susţin drepturile omului înaintea partidelor din calificările la Mondial.

Articol postat de Radu Secoşan

Afla mai multe despre: campionatul mondial 2022campionat mondial qatartoni kroos 

viewscnt
Articole similare