Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Top 5 jucători care au jucat atât pentru Barcelona, cât şi pentru Paris Saint Germain

Top 5 jucători care au jucat atât pentru Barcelona, cât şi pentru Paris Saint Germain
Comentarii

Mâine, de la ora 22, în direct pe Telekom Sport, va avea loc meciul din optimile Ligii Campionilor Barcelona- PSG. partida dintre cele două este una dintre cele mai echilibrate din actuala rundă a competiţiei şi va fi fascinant de urmărit cine va reuşi să se impună. Astfel, aruncăm un ochi asupra 5 jucători ce au reprezentat ambele formaţii.

5. Maxwell

Un fundaş stânga redutabil, Maxwell şi-a anunţat retragerea în 2017, în urma unei cariere impresionante, la cel mai înalt nivel. Brazilianul a reprezentat-o mai întâi pe ”blaugrana”, între iulie 2009 şi februarie 2012. Acesta a apărut în 89 de partide pentru Barcelona şi a reuşit 2 goluri şi 10 pase decisive. Mai mult, a reuşit să câştige diverese trofee pe Camp Nou, printre care şi Liga Campionilor. Acesta a plecat din Spania direct la Paris, unde şi-a încheiat cariera, după 214 partide, 13 goluri şi 25 de pase de gol. Maxwell este unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie, cu 37 de trofee câştigate.

4. Dani Alves

O adevărată legendă a Barcelonei, Dani Alves a petrecut 8 ani pe Camp Nou şi a impresionat, cu adevărat. Un fundaş dreapta ofensiv, brazilianul a reuşit 21 de goluri şi 101 pase decisive în 391 de meciuri pentru ”blaugrana”. Alves a ales să îşi încheie asocierea cu formaţia de pe Camp Nou în 2016, când a mers la Juventus. Dezamăgit însă de fotbalul din Italia, brazilianul a plecat după doar un sezon la PSG, unde a mai petrecut 2 stagiuni înainte de a se întoarce în ţara natală. Alves a reuşit 8 goluri şi 18 pase de gol în doar 73 de partide, pentru parizieni. Brazilianul deţine recordul pentru cele mai multe titluri câştigate, cu 40.

3. Ronaldinho

Singurul jucător de pe această listă care a jucat pentru PSG înainte de Barcelona este Ronaldinho. O adevărată legendă a fotbalului modern, Ronny a reprezentat-o pe PSG înainte ca aceasta să devină o forţă în fotbalul mondial. Acesta a venit pentru prima dată în Europa, la Paris. La ajungerea în Franţa, brazilianul era doar un tânăr plin de potenţial, iar după doar 2 ani a plecat un adevărat star. Acesta a disputat 77 de partide pentru PSG, reuşind 25 de goluri şi 17 pase decisive. După plecarea la Barcelona, Ronaldinho a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti din lume, iar în 2006 a reuşit cea mai mare performanţă individuală din acest sport, câştigând Balonul de Aur. În 207 de partide pe Camp Nou, brazilianul a reşit 94 de goluri şi 71 de pase decisive.

2. Zlatan Ibrahimovic

Unul dintre cei mai buni marcatori din istoria modernă, Zlatan Ibrahimovic încă dă goluri, la aproape 40 de ani. Ajuns la Barcelona sub conducerea lui Guardiola, în 2009, Zlatan nu s-a integrat pe Camp Nou. Acesta a plecat după doar 46 de partide, în care a reuşit 22 de goluri şi 12 pase decisive. În schimb, la PSG Zlatan a devenit o adevărată legendă. Acesta înscris 156 de goluri şi a oferit 60 de pase decisive în doar 180 de partide, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului pentru o perioadă, până să fie întrecut de Cavani.

1. Neymar

Cel mai scump jucător din istorie, Neymar a şocat lumea fotbalului când a plecat de la Barcelona, pentru a ieşi din umbra lui Messi. Unul dintre cei mai talentaţi jucători ai genraţiei sale, brazilianul a avut un ghinion incredibil cu accidentările de când a venit pe ”Parc des Princes”. În 4 ani pe Camp Nou, jucătorul de 29 de ani a evoluat în 186 de partide, în care a înscris 105 goluri şi a oferit 76 pase decisive. În schimb, în 3 ani şi jumătate, Neymar a reuşit doar 104 de partide pentru PSG. În acestea, brazilianul a reuşit 83 de goluri şi 47 pase decisive. După ani de speculaţie, în care s-a zvonit despre dorinţa starului parizienilor să revină în Spania, Neymar pare în sfârşit satifăcut la Paris. Astfel, brazilianul va da tot ce are pentru a o ajuta pe PSG să obţină o primă Ligă a Campionilor.

 

Articol publicat de: Radu Secoşan

Afla mai multe despre: liga campionilorpsgbarcelona 

viewscnt
Articole similare