Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Topul salariilor din Serie A. Juventus plăteşte cel mai bine, Ronaldo câştigă de trei ori mai mult decât locul doi

Topul salariilor din Serie A. Juventus plăteşte cel mai bine, Ronaldo câştigă de trei ori mai mult decât locul doi

Serie A

Comentarii

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus a fost şocul verii în lumea fotbalului şi, fără să fie vreo surpriză, este cel mai bine plătit fotbalist din Serie A, însă diferenţa faţă de locul doi este uriaşă. Portughezul câştigă de peste trei ori mai mult decât Gonzalo Higuain.

31 de milioane de euro este salariul lui Cristiano Ronaldo la Juventus, în timp ce locul doi în topul celor mai bine plătiţi jucători, Higuain de la Milan, câştigă "doar" 9,5 milioane de euro, se arată în topul publicat de Gazzetta dello Sport. 

Juventus plăteşte în acest an 219 de milioane pentru salariile jucătorilor, fiind lider autoritar în acest clasament. Rivalii de la AC Milan sunt pe locul al doilea, dar la mare distanţă faţă de campioana Italiei, cu 140 de milioane. Cealaltă echipă din Milano, Inter, este pe locul trei (116 milioane), iar AS Roma închide clasamentul echipelor care plătesc peste o sută de milioane de euro în materie de salarii. 

La polul opus, Empoli cheltuie pe salarii doar 16 milioane de euro, astfel, clubul de pe "Carlo Castellani" ar putea să plătească doar jumătate din salariul lui Ronaldo. Surpriza este Atalanta, care ocupă doar locul 14, însă echipa din Bergamo este de câteva sezoane una dintre reprezentantele Italiei la nivel european. 

Şase jucători are Juventus într-un top 10 al celor mai plătiţi jucători, AC Milan doi, iar Inter şi Napoli câte unul. 

Primul "11" al celor mai bine plătiţi jucători: 

Donnarumma - 6 mil. (AC Milan) - Joao Cancelo - 3 mil. (Juventus), Bonucci - 5,5 mil. (Juventus), Chellini - 4 mil. (Juventus), Asamoah - 3 mil. (Inter) - Emre Can - 5 mil. (Juventus), Pjanic - 5 mil. (Juventus), Douglas Costa - 6 mil. (Juventus) - Dybala - 7 mil. (Juventus), Higuain - 9,5 mil. (AC Milan), Cristiano Ronaldo - 31 mil. (Juventus). 

Afla mai multe despre: serie ajuventussalariicristiano ronaldoac milanas romainternapolihiguiandybala 

viewscnt
Articole similare