You are here:

"Trăiam din alocaţii, erau nopţi în care mă culcam nemâncat". Bănel Nicoliţă a dezvăluit momentele dificile prin care a trecut în copilărie

"Trăiam din alocaţii, erau nopţi în care mă culcam nemâncat". Bănel Nicoliţă a dezvăluit momentele dificile prin care a trecut în copilărie

Fotbal intern

Comentarii

Bănel Nicoliţă a vorbit despre copilăria dificilă pe care a avut-o din cauza situaţiei financiare a familiei sale.

"Am fost sincer cu mine şi nu am ascuns durerea, supărarea sau alte lucruri care mi-au lipsit în copilărie. Nu că mi-a fost greu, mi-a fost foarte greu. Au fost momente grele, cruciale, singurul lucru pe care trebuie să-l fac perfect era fotbalul. Şi chiar l-am făcut perfect.

Mama mea nu lucra, tatăl meu lucra o zi sau două, apoi nu mai avea de muncă. Trăiam din alocaţii, eram foarte mulţi copii, eram cinci băiţei şi o fată. Mergeam şi noi la muncă, toţi fraţii, cu ziua.

Mergeam la sapă, mergeam la prăşit, stăteam de la 8 dimineaţa până seara târziu. Sau în unele zile mergeam la muncă de la 5 dimineaţa până la 8, apoi la 8 plecam la şcoală, iar după şcoală aveam şi fotbal.

Nu-mi doresc să mai trece prin asemenea momente. Erau nopţi în care adormeam nemâncat, pentru că banii puţini pe care îi făceam se duceau pe datorii" , a spus Bănel Nicoliţă.

Crescut la juniorii Daciei Unirea Brăila, Bănel Nicoliţă s-a transferat la Poli Timişoara, în 2004, unde a fost remarcat de oficialii FCSB-ului. După doar o jumătate de sezon, Gigi Becali l-a transferat, iar cariera mijlocaşului a avut un salt impresionant.

După şase ani petrecuţi în Ghencea, Bănel Nicoliţă a plecat în campionatul Franţei, unde a jucat pentru Saint Etienne şi Nantes. Fotbalistul a revenit, în 2015, în Liga 1, unde a mai jucat la FC Viitorul, ASA Târgu Mureş şi CS Făurei, echipa din localitatea sa natală.

Bănel Nicoliţă are un gol marcat în cele 37 de meciuri jucate pentru naţionala României şi patru trofee cucerite, toate alături de FCSB, două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României.

Afla mai multe despre: banel nicolita 

viewscnt
Articole similare