Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer de marcă reuşit de CSM Bucureşti. O campioană olimpică, mondială şi europeană a semnat cu echipa lui Adi Vasile

Transfer de marcă reuşit de CSM Bucureşti. O campioană olimpică, mondială şi europeană a semnat cu echipa lui Adi Vasilegalerie foto

Handbal

Comentarii

CSM Bucureşti a anunţat, pe site-ul oficial, transferul handbalistei Kalidiatou Niakaté.

"Clubul Sportiv Municipal Bucureşti are plăcerea să anunţe un nou transfer de marcă pentru echipa noastră feminină de handbal! Şi nu este vorba despre un transfer oarecare!

CSM Bucureşti a obţinut semnătura jucătoarei Kalidiatou Niakaté, interul-stânga de 26 de ani (1,77 m, 72 kg), campioană europeană, mondială şi olimpică cu naţionala Franţei, componentă de bază a echipei Brest Bretagne Handball, adversară a tigroaicelor în actuala ediţie e DELO EHF Champions League!

Kalidiatou Niakaté a semnat cu CSM Bucureşti un contract pe doi ani, valabil din sezonul viitor, 2022-2023.

Născută la Paris, în 15 martie 1995, Kalidiatou Niakaté a început handbalul la Aubervilliers (Seine-Saint-Denis), unde locuia alături de familia sa. O etapă importantă a junioratului său a fost reprezentată şi de perioada petrecută la Châtenay-Malabry. A urmat, la 16 ani, pasul către Issy-Paris Hand, unde a şi semnat primul său contract profesionist. În 2017 a semnat cu Nantes, pentru ca după doar doi ani, Kalidiatou Niakaté să accepte oferta celor de la Brest Bretagne Handball.

Kalidiatou Niakaté a debutat în naţionala Franţei în 9 octombrie 2014 într-o partidă cu Danemarca! Au urmat ani de vis în tricoul primei reprezentative a Franţei. Kalidiatou a făcut parte din echipa Franţei care a cucerit, în ordine, titlul mondial (2018), titlul european (2019) şi tiltul olimpic (2021)!

În actualul sezon al Ligii Campionilor, CSM Bucureşti şi Brest s-au întâlnit la Bucureşti, în 30 octombrie. Formaţia franceză s-a impus la limită, scor 30-29, într-o partidă care a constituit un duel între Cristina Neagu şi Kalidiatou Niakaté. Ambele au înscris câte zece goluri, fiind cele mai bune marcatoarea ale meciului.

Brest şi CSM Bucureşti se vor reîntâlni în Liga Campionilor miercuri, 19 ianuarie 2022, la „Brest Arena” din Brest!

Bun venit, Kalidiatou Niakaté!" , se arată în comunicatul CSM-ului.

Afla mai multe despre: csm bucuresti 

viewscnt
Articole similare