Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Trebuie să investim în copii, nu să aducem străini de mâna a doua din afară”. Gică Popescu, ”săgeţi” către mai multe echipe din Superligă | EXCLUSIV

”Trebuie să investim în copii, nu să aducem străini de mâna a doua din afară”. Gică Popescu, ”săgeţi” către mai multe echipe din Superligă | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

În cadrul unui interviu acordat pentru Orange Sport, Gică Popescu le-a transmis cluburilor din România să urmeze modelul de business al Farului Constanţa şi să nu mai aducă ”jucători străini de mâna a doua”, ci să investească în academii şi în juniori.

Farul Constanţa este la doar un meci de a câştiga titlul în acest sezon, având nevoie ”doar” de o victorie împotriva FCSB pentru a pune mâinile pe trofeu pentru doar a doua oară în istoria.

Performanţa reuşită de Gică Hagi şi jucătorii săi este cu atât mai impresionantă în contextul în care ”marinarii” dispun de un buget semnificativ mai mic decât celelalte echipe din Superligă.

”Trebuie să investim în copii, nu să aducem străini de mâna a doua din afară”

”Regele” se bazează într-o bună parte pe fotbalişti produşi chiar de academia sa, iar acest model de business este de urmat, în opinia preşedintelui Gică Popescu.

Oficialul Farului le-a transmis tuturor cluburilor din România că trebuie să investească în juniori şi a lansat ”săgeţi” către anumite echipe din Superligă, care au în componenţă aproape mai mulţi străini decât români.

Gică Popescu, ”săgeţi” către mai multe echipe din Superligă

Chiar dacă nu am câştiga (n.r. titlul), am patentat deja un model de business, un model de performanţă, care m-aş bucura să fie urmat şi de alte cluburi din România.

Suntem echipa care investeşte în copii şi juniori, aducem foarte mulţi copii şi juniori la echipa mare, am dominat întreg sezonul cu patru copii (n.r. în primul 11).

Ăsta e modelul de business, modelul fotbalului românesc, nu să aducem străini de mâna a doua din străinătate, ci să investim în copii şi juniori.

Noi o bună parte din buget o investim în academie şi jucătorii care vin de la academie iată că pot duce echipa către o 'finală' de campionat.

Să nu mai spunem că fotbalul românesc nu are resurse, are resurse nenumărate, important e să ne uităm către resursele noastre, către copiii noştri şi să lăsăm jucătorii străini de mâna a doua care umplu campionatul nostru”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.

Duminică, Farul Constanţa va disputa ”finala” campionatului, împotriva celor de la FCSB. Partida se va juca la Ovidiu, va debuta la ora 21:00 şi va putea fi urmărită, în direct, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

Afla mai multe despre: gică popescu 

viewscnt
Articole similare